INLAGGNY

Parkvandring i Hagaparken – Gustav III:s Haga

Av Petra Lindell Foto: Kungahuset.see
Följ med på en parkvandring genom böljande landskap och vindlande promenadvägar. Söndag den 12 juli har du möjlighet att följa med två entusiaster på en tur i Hagaparken och titta närmare på de speciella parkbyggnaderna.

Söndagen den 12 juli kl. 13.00 är det samling vid KoppartältenDen här sommardagen vandrar man genom Gustav III:s Haga, landets kanske främsta exempel på en engelsk park från 1700-talet. Kungen lät även uppföra parkbyggnader med speciell arkitektur som man tittar närmare på – Ekotemplet, Turkiska kiosken och Gustav III:s Paviljong. Gunnar Björkman, parkchef vid Kungl. Djurgårdens förvaltning och slottsarkitekt Jan-Erik Ellfolk guidar den som vill  genom parken.

För biljetter och mer information: www.kungahuset.se/biljettlänk till annan webbplats

Kommentarer

Kommentera

Etiketter:
Nominerade till Årets förnyare: C/O Stockholm, magasinet Scandinavian Retro och Modernisten.com.

De kan vinna The Collector’s Award!

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här är de nio samlare, antikhandlare och nydanare som har chansen att ta emot ett pris vid galakvällen på Antikmässan den 16 februari.

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kalasfint på Kungliga Borgen

I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljon på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier. Resultatet ser du i augustinumret av Gods & Gårdar.

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker - och kakelugnar.

Hallwylska museet. i Stockholm visade i höstas en privatsamling med bland annat kaméer. De fint mejslade gestalterna som träder fram ur medaljongen är åtråvärda för samlare

5 heta smyckestrender

En kysk kamé det är nästa stora trend i smyckeskrinet. Det spår trendanalytiker. Här är fem heta smyckestips för dig som gillar antikt & vintage.