INLAGGNY

Parkvandring i Hagaparken – Gustav III:s Haga

Av Petra Lindell Foto: Kungahuset.see
Följ med på en parkvandring genom böljande landskap och vindlande promenadvägar. Söndag den 12 juli har du möjlighet att följa med två entusiaster på en tur i Hagaparken och titta närmare på de speciella parkbyggnaderna.

Söndagen den 12 juli kl. 13.00 är det samling vid KoppartältenDen här sommardagen vandrar man genom Gustav III:s Haga, landets kanske främsta exempel på en engelsk park från 1700-talet. Kungen lät även uppföra parkbyggnader med speciell arkitektur som man tittar närmare på – Ekotemplet, Turkiska kiosken och Gustav III:s Paviljong. Gunnar Björkman, parkchef vid Kungl. Djurgårdens förvaltning och slottsarkitekt Jan-Erik Ellfolk guidar den som vill  genom parken.

För biljetter och mer information: www.kungahuset.se/biljettlänk till annan webbplats

Kommentarer

Kommentera

Etiketter:

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kalasfint på Kungliga Borgen

I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljon på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier. Resultatet ser du i augustinumret av Gods & Gårdar.

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker - och kakelugnar.

Hallwylska museet. i Stockholm visade i höstas en privatsamling med bland annat kaméer. De fint mejslade gestalterna som träder fram ur medaljongen är åtråvärda för samlare

5 heta smyckestrender

En kysk kamé det är nästa stora trend i smyckeskrinet. Det spår trendanalytiker. Här är fem heta smyckestips för dig som gillar antikt & vintage.

Gustaviansk bankettsoffa från 1700-talets slut tog sig till 21 000 kr hos Bukowskis.

Sköna stolar

Sköna stolar, snygga soffor, banketter och taburetter. Hetast bland antika sittmöbler är bergèren och baljfåtöljen.