Höstrusk och te på Ulriksdal.

Höstrusk och te på Ulriksdal. Här det vackra orangeriet. Foto: Kungl. Hovstaterna

Parkvandring i Ulriksdals slottspark

Kjell Andersson Lagergren
Överraska en kär vän med en riktig höstdag på Ulriksdal. ”Höstrusk” är en historisk och naturskön vandring med kunnig guide i slottsparken och Nationalstadsparken.

Efteråt följer en värmande tebjudning i Orangeriet från 1600-talet i slottsparken. Där finns unika skulpturer och intressanta växter. Det är förmånliga rabatter i slottsbutiken för alla höstruskare.

Förköp biljetter via länken nedan, till guidad parkvandring med efterföljande tebjudning. Välkomna!

Datum: 17, 18, 24, 25, 31 oktober och 1 november.

Tid: kl. 12.00 och 14.00 (31 oktober och 1 november kl. 12.00 och 13.00 i samband med Ulriksdals höstmarknad). Samling vid Orangeriets entré.

Biljetter: 240 kr/person.

Förköp biljetter

Läs också:

Vackra villan i Ulriksdal

Bo nära slottet

Hos kronprinsessans tyska släktingar

 

Kommentarer

Kommentera

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kalasfint på Kungliga Borgen

I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljon på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier. Resultatet ser du i augustinumret av Gods & Gårdar.

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker - och kakelugnar.

Hallwylska museet. i Stockholm visade i höstas en privatsamling med bland annat kaméer. De fint mejslade gestalterna som träder fram ur medaljongen är åtråvärda för samlare

5 heta smyckestrender

En kysk kamé det är nästa stora trend i smyckeskrinet. Det spår trendanalytiker. Här är fem heta smyckestips för dig som gillar antikt & vintage.

Gustaviansk bankettsoffa från 1700-talets slut tog sig till 21 000 kr hos Bukowskis.

Sköna stolar

Sköna stolar, snygga soffor, banketter och taburetter. Hetast bland antika sittmöbler är bergèren och baljfåtöljen.