CONFIDENCEN

Spännande temavisning av Slottsteatern Confidencen

Av Petra Lindell Foto Kungahuset.se

Se Sveriges äldsta rokokoteater från 1753 och fascineras av dåtidens opera- och teaterpassion. Från den 13 juli kan du bli guidad genom de ståtliga salongerna och höra berättelsen om teaterns spännande historia.

Hur fungerade en slottsteater på 1700-talet, vad är en ”table à confidence” och hur gick det till när Kjerstin Dellert väckte slottsteatern ur dess djupaste Törnrosasömn? Temavisningen guidar dig genom slottsteaterns intressanta rum och historik.

Temavisning dagligen 13 juli – 16 augusti kl. 15.00 (cirka 30 min), samling i slottsteaterns foajéBiljett löses endast i entrékassan på Ulriksdals slott eller i Orangeriet

Kommentarer

Kommentera

Nominerade till Årets förnyare: C/O Stockholm, magasinet Scandinavian Retro och Modernisten.com.

De kan vinna The Collector’s Award!

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här är de nio samlare, antikhandlare och nydanare som har chansen att ta emot ett pris vid galakvällen på Antikmässan den 16 februari.

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kalasfint på Kungliga Borgen

I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljon på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier. Resultatet ser du i augustinumret av Gods & Gårdar.

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker - och kakelugnar.

Hallwylska museet. i Stockholm visade i höstas en privatsamling med bland annat kaméer. De fint mejslade gestalterna som träder fram ur medaljongen är åtråvärda för samlare

5 heta smyckestrender

En kysk kamé det är nästa stora trend i smyckeskrinet. Det spår trendanalytiker. Här är fem heta smyckestips för dig som gillar antikt & vintage.