CONFIDENCEN

Spännande temavisning av Slottsteatern Confidencen

Av Petra Lindell Foto Kungahuset.se

Se Sveriges äldsta rokokoteater från 1753 och fascineras av dåtidens opera- och teaterpassion. Från den 13 juli kan du bli guidad genom de ståtliga salongerna och höra berättelsen om teaterns spännande historia.

Hur fungerade en slottsteater på 1700-talet, vad är en ”table à confidence” och hur gick det till när Kjerstin Dellert väckte slottsteatern ur dess djupaste Törnrosasömn? Temavisningen guidar dig genom slottsteaterns intressanta rum och historik.

Temavisning dagligen 13 juli – 16 augusti kl. 15.00 (cirka 30 min), samling i slottsteaterns foajéBiljett löses endast i entrékassan på Ulriksdals slott eller i Orangeriet

Kommentarer

Kommentera

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kalasfint på Kungliga Borgen

I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljon på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier. Resultatet ser du i augustinumret av Gods & Gårdar.

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker - och kakelugnar.

Hallwylska museet. i Stockholm visade i höstas en privatsamling med bland annat kaméer. De fint mejslade gestalterna som träder fram ur medaljongen är åtråvärda för samlare

5 heta smyckestrender

En kysk kamé det är nästa stora trend i smyckeskrinet. Det spår trendanalytiker. Här är fem heta smyckestips för dig som gillar antikt & vintage.

Gustaviansk bankettsoffa från 1700-talets slut tog sig till 21 000 kr hos Bukowskis.

Sköna stolar

Sköna stolar, snygga soffor, banketter och taburetter. Hetast bland antika sittmöbler är bergèren och baljfåtöljen.