Smile!

Akut modelljobb

Smile! Egentligen stod städning och en snabbvisit till gymmet på planeringen idag medan barnen var i skolan. Men så blev det inte. Min modellagentur i Tyskland ville omgående ha nya ”polar” till en kund. Och som modell är det bara att lägga allt annat åt sidan, annars får någon annan jobbet.

Dessa snabba och färska bilder kallas polar då man tidigare i modellvärlden ständigt tog en massa polaroider för att få en omedelbar bild över hur något eller någon tar sig på bild. Så många långtråkiga minuter, timmar, ja antagligen veckor av mitt tidigare liv har gått åt till att vänta på att dessa polar skulle framkallas.  Nu behövs tack och lov inte polar längre, men namnet fyller sin funktion ändå.

Det är förståligt att kunder vill ha lite dagsfärska bilder. Jag jobbar trots allt bara sporadiskt numera (och jag skulle ju kunna ha jag lagt på mig ett antal kilon eller råkat färgat håret rosa). Sen är det ju så enkelt att fixa lite nya bilder, eller….

Jag fick snabbt snygga till mig samtidigt som jag akut letade upp en tålmodig vän till att agera fotograf – och som tur hade bästisen Maria Söderberg en ledig dag!

För att göra det hela ännu mer komplicerat ville kunden ha en lite film också. Att filma var inte svårt, men att få iväg filmen via mail visade sig vara ganska knepigt. Vilken tur jag har så tålmodiga vänner som kan ställa upp som fotografer och teknisk support när det behövs.

Nu är det bara att hoppas att det varit värt mödan!

Den svarta klänningen köpet jag i Milano på Stefanel i höstas. Den funkar bra till både vardags och fint, beroende på om jag väljer strumpor eller leggings och på vilka skor jag har till.

Den knallgröna gamla kakelugnen i prästens  sovrum fick fungera som backdrop. Lägg märke till den knallblå tapeten; en snarlik kopia av orginaltapeten från tidigt 1800-tal. Den svarta klänningen köpet jag i Milano på Stefanel i höstas. Den funkar bra till både vardags och fint, beroende på om jag väljer strumpor eller leggings och på vilka skor jag har till.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: