Mema

Anrikt kungasilver

Sedan 1849 har Mema GAB tillverkat bestick och korpus i silver. All tillverkning sker i Eskilstuna av skickliga hantverkare. I sortimentet ingår ”Kungasilvret” med bestick som tagits fram som en hyllning till Victoria, Carl Philip och Madeleine. Nu har även lillsessan Estelle förärats med ett bestick formgivet av Erika Lagerbielke.

Mema1”Det här var ett drömprojekt för mig” sade Erika när besticket presenterades för pressen. ”Vi behöver det sagolika i vardagen och jag tror det bor en romantiker i många av oss”. Hon uppmanade också alla att använda sitt silver. ”Silver som används förblir vackert och behöver inte putsas och det håller i generationer”.

Mema2Besticket, som tillverkas i tre delar bestående av en moccasked, en kaffesked och en tårtspade med rätt tyngd, kommer att finnas i butik från den 1:a juli. Priser mellan 589 kr och 2149 kr.

Mema3Naturligtvis bjöds det på en Estelle-bakelse med smak av hallon, vanilj, vit choklad samt hibiskus från Wienercaféet på Biblioteksgatan i Stockholm.

Mema4Och kaffet serverades i silverkannan ”Drottningholm” från Mema GAB. Stiligt!

Kommentarer

Kommentera