En härlig söndagsfrukost

En mysig söndagsfrukost

Jag älskar lugna och sena söndagsfrukostar! Idag blev en härlig sovmorgon och barnen hade massor av tålamod och lät mig sova, kanske för att de grundade frikostigt med gårkvällens ostbågar…

Nästan varje söndag gör vi French Toast eller American Pancakes. Det påminner mig om alla mysiga bruncher jag upplevt i New York och barnen tycker det är toppen.

Idag gjorde vi French Toast. Det är hur enkelt som helst och kan med fördel göras i ordning kvällen innan. På morgonen är det bara att slänga ner i stekpannan.

Jag väljer ett lite grövre rostbröd, så att barnen får i sig fibrer och för att det håller ihop bra. Jag vill ha french toasten ”äggiga”, för att det är nyttigt och för att brödet blir mindre mosigt inuti, och vispar ihop ca ett ägg per brödskiva, en skvätt mjölk, ordentligt med kanel och lite riven muskot. Ner med brödskivorna i smeten och låt de bli helt genomfuktade. Sen är det bara att steka i lite smör och servera med Lönnsirap och kanske bacon. Mums tycker barnen!

Jag hoppas att ni läsare också haft en mysig söndagsfrukost och att ni får en fortsatt mysig dag!

Först ett glas ekologisk juice, sen börjas dagen alltid med en ljuvlig Nespresso latte. Nespresso gnager lite på mitt samvete, då aluminiumkapslar inte är det bästa ur miljösynpunkt. Men suck, detta kaffe är så oslagbart gott!

Först ett glas ekologisk juice, sen börjas dagen alltid med en ljuvlig Nespresso latte. Nespresso gnager lite på mitt samvete, då aluminiumkapslar inte är det bästa ur miljösynpunkt. Men suck, detta kaffe är så oslagbart gott!

Labradoren Tosie sitter jämnt vid mina fötter, och då framför allt när det är mat pågång. Spisen är en Falcon med induktionshäll. Jag var van med gasspis innan och tvekade lite med att skaffa något annat, men jag är jättenöjd med denna. Det smälter in fint i miljön och fungerar utmärkt.  Mikron har jag gömt i ett skåp. Det är svårt att tro att detta kök för ett tag sedan var ett trist och typiskt Ikeakök från tidigt 80-tal.

Labradoren Tosie sitter jämnt vid mina fötter, och då framför allt när det är mat pågång. Spisen är en Falcon med induktionshäll. Jag var van med gasspis innan och tvekade lite med att skaffa något annat, men jag är jättenöjd med denna. Det smälter in fint i miljön och fungerar utmärkt. Mikron har jag gömt i ett skåp. Det är svårt att tro att detta kök för ett tag sedan var ett trist och typiskt Ikeakök från tidigt 80-tal.

Mums med frenchs toast tycker barnen. Och det är enkelt och snabbt att göra.

Mums med frenchs toast tycker barnen. Och det är enkelt och snabbt att göra.

Själv äter jag gärna och ofta yogurt med rostade pumpakärnor, linfrön, solrosfrön, honung och som idag, med favoriten granatäpple - denna vackra och nyttiga frukt som är full av antioxidanter. Mums för mamman!

Själv äter jag gärna och ofta yogurt med rostade pumpakärnor, linfrön, solrosfrön, honung och som idag, med favoriten granatäpple – denna vackra och nyttiga frukt som är full av antioxidanter. Mums för mamman!

Skåpen är platsbyggda och kopierade från serveringsgången, vilket var den enda delen av köket som inte ersatts med Ikeas skåp på 80-talet. Hörnskåpet är ett kylskåp med agrigatet plaserat i grovköket intill. När det är minusgrader ute stänger jag av agrigatet och öppnar en ventil till utsidan. Praktiskt och väldigt tyst.

Skåpen är platsbyggda och kopierade från serveringsgången, vilket var den enda delen av köket som inte ersatts med Ikeas skåp på 80-talet. Hörnskåpet är ett kylskåp med aggregatet placerat i grovköket intill. När det är minusgrader ute stänger jag av aggregatet och öppnar en ventil till utsidan. Praktiskt och väldigt tyst.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: