Estelle Ejdeholm chefredaktör på Gods & Gårdar.

Tack för mig!

Det här är mitt sista blogginlägg på Gods & Gårdar …

… I drygt tre år har jag haft den stora äran att få arbeta som chefredaktör för och ansvarig utgivare av Gods & Gårdar. Det har varit inspirerande, roligt och lärorikt. Men nu är det dags för mig att gå vidare. Jag kommer att vara kvar på LRF Media som förlagsredaktör för segmentet Livet på Landet/Fritid med fem titlar, varav Land är den största. Jag ser verkligen fram emot denna nya utmaning men jag lämnar också ”Godset” med lite sorg i hjärtat.

Sångare, låtskrivare, gitarrist och producent – numera kan Tomas Ledin även lägga till slottsägare på visitkortet.

Tomas Ledin visade Hesselby slott. Foto: Anne Nyblaeus.

Tänk så mycket som har hänt under de här åren. Vi har besökt över 200 gårdar och gjort flera fina hemma hos-reportage. Några som har etsat sig fast hos mig är bland annat när Tomas Ledin guidade oss runt i sitt musikslott Hesselby, att vår duktiga fotograf Klas Sjöberg fick komma in på Haga slott och ta vackra inredningsbilder och när fastighetsdrottningen Wonna I de Jong bjöd in mig till sitt underbara slott i Sörmland. Gods & Gårdar har fortsatt att vara en viktig aktör som lyfter fram, och därigenom hjälper till att bevara, ett unikt konst- och kulturarv. Här vill jag rikta ett stort tack till er som prenumererar och läser vårt magasin – det är ni som gör detta möjligt! Dessutom har vi tillfört mer shopping, mode och skönhet i den redaktionella mixen. Lyx, helt enkelt. Men inte ytlig lyx utan ting med själ och hög kvalitet, formgivna med passion. Vi har också öppnat dörren för mer moderna inslag. Att vilja förkovra sig i historia och byggnadsvård motsäger inte lusten till samtidskonst och modern design. Tvärtom – Gods & Gårdar uppmuntrar till djärva stilblandningar.

Wonna vill levandegöra livet på Yxtaholm som det tedde sig på 1700-talet. "Man kan iscensätta hur militära trupper levde i fält och hur olika yrkesgrupper hade det på slottet och bjuda in till bal. Tänk att få smaka och känna på 1700-talet.” Maten är viktig på Yxtaholm.

Wonna som firade jul på Yxtaholm. Foto: Thomas Hjertén.

Vi finns numera i den digitala sfären och går att ta del av som e-tidning, webbplats, på Instagram, Facebook, olika bloggar, Youtube och som digitalt nyhetsbrev. Jag är också väldigt stolt över Gods & Gårdar-galan som redaktionen initierade och genomförde för första gången i slutet av 2014. Vilken succé det blev när vi i samband med den exklusiva antikmässan Grand Antiques på Nordiska museet delade ut priser för Årets Kulturgärning, Årets Herrgård och Årets Gods & Gårdar-upplevelse. Peder Lamm var en fantastisk konferencier och Sonja Aldén bjöd på skönsång.

Gods & Gårdars Petra Lindell och Estelle Ejdeholm med affärsmannen och entreprenören John John Lindgren.

Gods & Gårdars Petra Lindell och Estelle Ejdeholm på gala med affärsmannen John John Lindgren. Foto: Thomas Hjertén.

Jag har mött många eldsjälar och även flera av er kunniga och trevliga läsare under mina år här. Jag vill också rikta ett extra stort tack till redaktionen – utan er hade inget varit möjligt. Det är tack vare er som både upplaga och räckvidd har ökat både 2013 och 2014. Nu senast med hela 12%, näst största ökningen av alla tidskrifter i hela Sverige! Tack Elin för fantastiska layouter och projektledning av galan, Jonas för ett AD-skap i mästarklass och en omvärldsbevakning och kunskapsbank utan dess like, Cathrine för stylingar på internationell toppnivå, Helena för snitsiga reportage och för att du gör oss hälsomedvetna, Petra för att du tillför glamour och kunglig glans samt Charlotte för ditt engagemang och dina djupa kunskaper inom konst och antikt! Och tack alla drivna frilansar som varje månad förgyller vårt magasin!

Fortsätt njuta av Gods & Gårdars värld!
/Estelle Ejdeholm

 

Kommentarer

Kommentera