Ripsajackan från 1950-talet (till vänster) kommer nu i en modern version. Hallwyllska Museet.

Grevinnan är tillbaka!

Ebba von Eckermann, dotter till Märtaskolans grundare, skapade på1950-talet ett svenskt textilföretag som tog världen med storm. Countess von Eckermanns vackra vävda plädar och plagg såldes bland annat i Christian Diors butiker i Paris och de lyxiga amerikanska varuhusen. Från 1950- till 1980-talet pågick verksamheten och Ebba byggde ett personligt varumärke och blev en stilikon.

Ripsamodet av "den vävande grevinnan" Ebba von Eckermann.

Ripsamodet av ”den vävande grevinnan” Ebba von Eckermann. Sörmlands Museum.

Nu återuppstår det exklusiva svenska varumärket med rötterna i den sörmländska myllan, och bakom satsningen står Ebbas sonson, Carl von Eckermann.
”Första kollektionen, The Legacy Collection, består av plädar och den eleganta och kreativa uppfinningen, Ripsajackan, som farmor skapade och patenterade i början av 1950-talet” berättar Carl.

På gården Sandvik i Sörmland skedde tillverkningen.

På gården Sandvik i Sörmland skedde tillverkningen. Sörmlands Museum.

Alla föremål håller extremt hög kvalitet och kommer att säljas i begränsad upplaga. För den som vill investera i en egen ripsajacka (Ja, jag drömmer verkligen om att äga en sådan…) går det att sätta upp sig på väntelistan. Priset lär hamnar kring 13 000 kr och de första leveranserna kommer att ske före jul. Allt finns presenteras på hemsidan www.countessvoneckermann.com.

Nu återlanserar familjen Countess von Eckermann.

Nu återlanserar familjen Countess von Eckermann.

Kommentarer

Kommentera