Mysiga helg

Hoppas ni alla haft en fin helg! Utöver att man nu lyckats bli dunderförkyld, så har jag haft en superkul helg, med både Hubertusjakt & bal. För dem av er som inte är bekanta med vad en Hubertusjakt är, så är det en mycket gammal tradition som inträffar första helgen i november varje år. Den har funnits i över 119år i Sverige. Det är den svenska motsvarigheten till den engelska rävjakten, då man till häst rider terräng. Området gränsar från Fisksjöäng över Djurgården, där de sedan i full galopp i ett utlopp över Gärdet tävlar, om förste ryttare som tar (numera) rävsvansen! Detta firas sedan med diverse priser och utmärkelser för medlemmar med en bal under samma kväll. Det var andra året i rad för min del & jag fick den stora äran att dela ut kvistar till jaktlaget då de hoppat av sadeln. Hade även årets Master av jaktlaget till min bordsherre, så himla trevlig kväll. Tusen tack SFK! Blir en del privatlektioner för min del tills nästa Hubertus, för jag har tillsammans med några vänner beslutat att vara med nästa år…Må vara så, att det är ett galet initiativ men jag blev så otroligt sugen när hästarna galopperade förbi då vi stod som åskådare. Hela marken vibrerade av de 30-tal busiga & glada hästar som passerade. Helt underbart!

Det känns som att det är en fantastisk upplevelse att rida så ”fritt” på Djurgården. Eftersom jag inte riktigt blivit helt biten av en särskilt gren, så rider jag enbart för att jag är så otroligt tokig i hästar och att få spendera tid i naturen uppe på en hästrygg, det är bland det bästa som finns.

Äger så otroligt många böcker & har även under helgen ägnat mig åt att gå igenom alla mina böcker jag har här hemma…att man kan samla på sig så ofattbart mycket prylar…Bokhyllorna i vardagsrummet räckte inte till, så en del fick hamna på några fina sidobord jag placerat strategiskt runt i rummet. Blev faktiskt väldigt fint tycker jag. Man kan även addera med diverse små föremål så blir det ännu mer dekorativt, framförallt väldigt personligt. Att ha framme små ting som ger fina minnen förgyller vardagen. Den lilla glasasken fick jag i födelsedagspresent från en av mina närmsta vänner, så varje gång jag tittar på den så tänker jag på henne och blir lite extra glad. De antika underläggen har jag ärvt från mina föräldrar, känns mysigt att ha framme. Gillar mycket! Så det är några av mina inredningstips!

Dags att bädda ner sig i soffan med lite te. Hoppas ni alla har en toppen kväll!:)

Kommentarer

Kommentera