Vackra labradoren Tosie

Labradoodles pågång!

Nu har jag fått bekräftat det jag redan visste.  Min vackra labrador Tosie väntar valpar! Vi har varit hos kära grannen och veterinären Eva von Celsing i dag och gjort ultraljud. Minst fem-sex valpar är pågång, men det kan vara fler, konstaterade Eva.  Det var lite svårt att se antalet eftersom dräktigheten redan är långt gången.

Eva rynkade lite på näsan åt det faktum att jag låtit para min labrador med  en kungspudel. Seriösa uppfödare uppskattar inte konkurrens från korsningar, och det kan jag förstå. Men ”designer puppies ” är på modet och jag råkade bli helt såld på de bilder jag sett och på allt jag läst om Labradoodles.

Jag växte upp med kungspudlar, som är underbara och intelligenta hundar, så en kombination av två favoriter känns väldigt lockand. Om cirka 20 dagar kommer jag och barnen att få mysa med de små oäktingarna. Åh som vi längtar!

Tosie var aningen nervös över att behöva stå på ett bord, men duktiga veterinären Eva von Celsing på Hvarsta var snabbt färdig med ultraljudet.

Tosie var aningen nervös över att behöva stå på ett bord, men duktiga veterinären Eva von Celsing på Hvarsta var snabbt färdig med ultraljudet.

Efter lite tips hittade jag en fin kungspudelhane på Hammarby gård i östergötland. Det var första gången jag var med vid en hundparning  och det var lite genant att vara åskådare till min kära hunds "privatliv". Här syns den stilige kungspudeln Lasso.

Efter lite tips hittade jag en fin kungspudelhane på Hammarby gård i Östergötland. Det var första gången jag var med vid en hundparning och det var lite genant att vara åskådare till min kära hunds ”privatliv”. Här syns den stilige kungspudeln Lasso.

Det visade sig att hanhundsägaren Tina Norlin på Hammarby gård hade två fina kungspudlar. Och varför nöja sig med en hane tyckte Tosie. Här se vi "papporna" Lasso och Coffie  titta förväntansfullt.

Det visade sig att hanhundsägaren Tina Norlin på Hammarby gård hade två fina kungspudlar. Och varför nöja sig med en hane tyckte Tosie. Här se vi ”papporna” Lasso och Coffie titta förväntansfullt.

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: