jordgubbskart

Blomma blir kart, kart blir frukt?

Visst är det fantastiskt? Att blommorna i vår trädgård, jag tror jag hade med dem för några veckor sedan här i bloggen, att de sedan bildar kart som blir frukt? Nu när jag går omkring och tittar på Åsby så kan jag inte låta bli att förundras över naturens storhet. Se bara på jordgubbsplantorna – de vita små blommorna ombildas till jordgubbar. Nu är de gula och sedan blir de varmt röda och söta av solen och klorofyllet. Fantastiskt!

fladerkart

Här ser vi också flädern, här är blommorna som strax slår ut som jag kokar till saft med citroner till underbar flädersaft. De blommor som får sitta kvar bildar i sin tur bär, mörkröda nästan svarta bär som jag också gör saft av – fläderbärssaft! Tänk vilken användbar växt!

vin

Vindruvorna börjar också växa, om än långsamt, förra året blev det ju ingenting, vi hoppas på ett bättre år iår!

korsbarskart

Körsbärsblommorna bildar nu kart som blir mumsiga körsbär. Jag förundras och känner tacksamhet återigen för vad naturen ger oss.

Min kära väninna Louise och jag har idag hjälpts åt nere i stora trädgårdslandet. Vi rensar runt blomkål, vitkål, selleri och grönkål. Kvar imorgon är att göra fint kring zucchini och kronärtskockan….

Just nu firar vi lite 6:e juni med champagne och ost i trädgården medan lärkan drillar och duvorna kuttrar i närheten.

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: