nassla

En smak av vår!

Nässelsoppa. Smaka på ordet. Det gröna klorofyllet och c-vitamin och järn och allt annars frigörs i den lätt redda rätten. På morgonen tog jag min korg och plockade försiktigt och varsamt de gröna späda skotten. Väl inne i köket sköljer jag dem i kalt vatten och förväller dem en kvart med ekologisk buljong för att sedan krama ur dem och hacka dem grovt. Spadet spar jag och reder med mjöl och smör och en skvätt grädde, sparsamt med salt och vitpeppar. Jag låter sedan nässelhacket koka med ytterligare en stund. Under tiden pocherar jag två ägg nyintagna från hönsgården och lägger dem i soppan i väl valda tallrikar. På toppen strör jag slutligen rikligt med egen späd gräslök och bär sedan ut tallrikarna i trädgården och serverar den i syrénbersån till min hungriga man. Vi njöt vår egen producerade rätt och lyssnade till fåglarna i dammen.

Vid min morgonpromenad upptäckte jag också de fantastiska backsipporna! I slänten ned mot vår åker växer de näpna, förtjusande lila blommorna som liksom har lite fjun på foten. De strålar och sträcker sig mot solen.

backsippa

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: