blogg janu asby

Nytt år 2015!

Oj vad fort det gick! Löven föll i en oktoberstorm, frosten kom i en novemberkuling, och julen försvann i en decemberorkan! Nu är det Januari och det stormar vareviga dag! Fåren får verkligen hålla i hatten i hagen och hönsen får hålla i fjädrarna! Jaa, de är faktiskt ute då solen tittar fram och de spatserar med bestämda steg fram till fågelbordet och delar broderligt och systerligt med talgoxe och blåmes. De är för rara! Ägg lägger de också mitt i mörka vintern! De är helt fantastiska!

blogg janu frost

Till skillnad från många andra jul- och nyårshelger så har det varit en lugn helg på kundfronten så jag passade på att ta med hela familjen om sex personer upp till Klövsjö. Där höll jag visningar av Klövsjö Panorama – de läckra lägenheterna intill backarna. Vi hade således vit jul men upp till 27 minusgrader de sista dagarna.

blogg janu skidor

blogg jan lift

Väl hemkommen har vardagen satt igång för fullt! Nya objekt ringer in och jag har bland annat bevistat en fantastisk liten herrgård med stall mitt i Stockholm! En unik plats med en vacker mangårdsbyggnad mycket välbevarad och smakfullt inredd. Det är en ynnest för mig att få se dessa vackra klenoder och kulturarv. När det skall säljas är det alltid min förhoppning (och säljarens) att vi skall finna någon som kan fortsätta förvalta detta fina arv!

Det ringer även på objekt jag har till salu, kunderna har verkligen vaknat till efter julledigheten och vips är oron borta för amorteringskrav och struliga regeringsförhållanden. Trots all oro på marknaden verkar spekulanterna kunniga och lugna och min fasta tro är att folk alltid kommer att vara mån om sitt boende och kommer alltid att söka sig till vackra fastigheter, speciellt till spännande gårdar som jag har förmånen att sälja!

blogg jan daisy

Här kelar jag med Daisy – hon är den mest tillgivna av tackorna. Nu har hon bebis i magen då baggen Johannes dök upp i mitten av december och har nu betäckt alla tackorna! Idag har Johannes flyttat till en annan besättning av Åsenfår i Askerssund. Nu växer lammen i sina mammors magar och jag beräknar att de kommer i mitten av maj. Kanske slipper vi frosten under lamningen denna gång då vi planerat en senare betäckning. Det skulle vara fint med lite varmare lamningsperiod! Vi tackar Johannes för hjälpen och har vi tur ger han oss en ca 15 lamm i år!

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: