17

2015 års fastighetsmarknad har startat med bravur!

Det nya året är igång och med solens första strålar som värmer vårt ansikte kommer de nya objekten, i alla fall på Gods&Gårdar!

26

Många nya presumtiva nya säljar-kunder ringer nu och vill ha sina fina gårdar och gods värderade inför en försäljning.

19

Detta är charmiga Enberga Gård i Vallentuna!

”Jag går i den vintriga trädgården på Enberga gård och blundar hårt när jag stannar vid äppelträden. Jag ser framför mig hur barnen badar i badtunnan som är placerad under äppelträdens skyddande tak-kronor. Kanske stundar Oregano doftande pizzor i den italienska ugnen i ute-köket bredvid växthuset? Kanske får de plocka upp några kräftor med pappa ur den lilla sjön i skydd av augustinattens mörker?”

5

”Tillbaka i januari-dagen möter jag myskankorna nere vid stallet och kelar en stund med katten ”Lisa” på farstukvisten in till huset. Väl inne värmer jag händerna vid kakelugnen och njuter kaffe och vetebulle i det mysiga köket.

Jag får lyssna på säljaren Staffans berättelser om de franska hönsen, bina och den vackra ur-skogen som gränsar till beteshagarna runt huset. De har njutit alla årstider med djur och barn på Enberga, pysslat och renoverat. Nu är det dags för nya äventyr. ”Jag lämnar gärna kvar bin hos en ny köpare” avslutar Staffan. Han lovar att lära ut den ädla konsten. ”

14

”Välkommen till en idyll, en näpen gård, ett hemman på landet med skog och betesmarker och klassiskt faluröd bebyggelse. Ett rart och välrenoverat hus om ca 240 kvm, om 7 rum och kök samt flera våtutrymmen och öppna spisar. Övriga byggnader består av gårdskontor, stor ekonomibyggnad/stall om 200 kvm samt magasin, hönshus, duvslag och vackert växthus i trä. På marken om 7 ha som består till lika delar av skog och inhägnat bete, finns också en mindre sjö med flodkräfta och lite regnbåge, flitigt använd av barn och myskankor för svalkande sommarbad i det svalkande källvattnet! Gården ligger vackert i öppet landskap i en liten bygemenskap ca 30 min utanför Stockholm.”

2

”Idag ägs gården sedan juni 2009 av en liten familj med två barn och ett stort intresse för djur, natur och odlande. Gården har varit ett litet eget Skansen med kor, svin getter och får m.m. men idag finns enbart några myskankor, bin och ett 20-tal höns och tuppar. De är av den franska rasen Bresse som förser gården med dagsbehovet av ägg och även kött.”

13

I trädgården närmast huset finns ett flertal äppelträd och bärbuskar. Här finns också ett trevligt ute-kök med en härlig pizza-ugn som familjen har tagit hem från Italien och murat upp på plats. Här har man installerat en ho med enkelt avlopp och sommarvatten för matlagning utomhus. I trädgården har barnen också en fin, isolerad lekstuga med belysning.

Den lilla sjön är badbar och har kristallklart källvatten om sommaren. Tre pumpar syresätter sjön vintertid. Sjön är grävd och ca 2 m djup och har två små öar och liten badbrygga.

6

Jag återkommer och berättar mer om fastighetsmarknaden!

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: