moussaka

Nyfiken på – Paleo

Vilken strålande dag! Mötesfri idag hemma på Åsby men mycket i kalendern! Jag varvar att arbeta vid mitt vackra skrivbord som har utsikt över dammen och svanarna, med att vara ute och arbeta på gården med fortsatt vårbruk.

Igår bestämde vi oss för att lägga om kosten, Micke och jag. Vi vill pröva Paleo – stenålderskosten – eller jägar-samlar- kosten. Jag kan för lite ännu för att berätta exakt vad det handlar om, se gärna bra sidor på webben, men vi vill se om vi kan få fördelar med en bättre kost utan t ex mejerier, spannmål och kolhydrater och socker. Önskan om att stabilisera ett för högt värde av dåligt kolesterol och bli av med bullrig mage och inflammerade armbågar som spökar gör oss nyfikna. Jag var och storhandlade igår och fick en helt annan syn på den stora Ica Maxin. De har ett otroligt stort utbud av ekologiska fina varor om man bryr sig om vad man stoppar i sig. Det här kommer att ta lite tid och möda men vi är redo för det och vi har det så förspänt när vi har kött och ägg på gården som är basen i den här födan. Jag lovar håller er uppdaterade över hur det känns i kroppen!

paleo

 

Igår åt jag hemgjord, centrifugerad juice på morgonen följt av mellanmål med turkisk yoghurt, hallon och granola – en sorts müsliblandning helt utan spannmål. Mums! Till lunch köpte jag räksallad på stan och till middag gjorde jag Moussaka med köttfärs, aubergine, zucchini, spenat och lite kanel och oregano blandat med en härligt tomatkross med mycket lök och vitlök. Det var oerhört gott och mättande!

fruktfrossa

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Paleo