Passa på att njuta av brasan!

Passa på att njuta av brasan!

Det bästa med vintern är att den har ett slut.  Det är helt enkelt för mörkt och för mycket av den svenska vintern tycker jag. Visserligen uppskattar jag att åka på skidsemester, men ska jag vara ärlig är det mest efterkänslan jag gillar, som den varma chokladen på lunchen, ölen på afterskiin och bastun på kvällen förstås.

Men det finns två saker jag verkligen uppskattar med vintern. Det första är att mysa framför brasan.  Få saker är så härligt rogivande och stämningsfullt som en sprakande eld.  Och sitta framför brasan och dricka te är inget jag vill göra på sommaren.

Och sen är det kökets alla långkok. Viss mat är bara gott på vintern. En mustig gryta som fått stå och puttrat hela dagen känns inte lockande på sommaren.

En annan fördel med vintern är att man blir så snyggt filmstjärneblek, och det vet ju alla att man får rynkor sol! Den svenska vintern har sina fördelar ändå.

Nu ska barnen och jag gå ut och göra något kreativt av snön som är väldigt kramig idag. Sen ska det drickas varm choklad framför brasa.

Det gäller att passa på – för snart är vintern slut!

Det första jag lät renovera på prästgården var skorstenarna och alla rökkanaler. Åtskilliga lager av kajbon och döda kajor rensades bort.   Förutom de gamla eldstäderna har jag låtit installerat en ny kamin i gammal stil i entrén och en kamin i tv-rummet.  De är inte bara fina att titta på, utan även väldigt effektiva.

Det första jag lät renovera på prästgården var skorstenarna och alla rökkanaler. Åtskilliga lager av kajbon och döda kajor rensades bort. Förutom de gamla eldstäderna har jag låtit installerat en ny kamin i entrén och en i tv-rummet. Just den här heter Westbo Classic och är inte bara fin att titta på, utan även riktigt effektiv.

På prästgården finna sju väl fungerande eldstäder varav den i köket används i stort sett varje kväll under vinterhalvåret.  En glad pensionär från Norrland byggde spiskåpan efter en ritning jag gjort. De synliga tegelstenarna är från prästens mer eller mindre bombsäkra arkiv som jag lät riva förra året.  Och som jag nämnt tidigare är induktionsspisen en Falcon Classic.

På prästgården finna sju väl fungerande eldstäder varav den i köket används i stort sett varje kväll under vinterhalvåret. En glad pensionär från Norrland byggde spiskåpan efter en ritning jag gjort. De synliga tegelstenarna är från prästens mer eller mindre bombsäkra arkiv som jag lät riva förra året. Och som jag nämnt tidigare är induktionsspisen en Falcon Classic.

Kanske är det för att jag bott länge i stora städer som jag tycker det är romantiskt att gå och hämta ved. Ikeakassar är toppen till ändamålet, och finns inga starka armar till hands så fungerar barnens pulka bra.

Kanske är det för att jag bott länge i stora städer som jag tycker det är romantiskt att gå och hämta ved. Ikeakassar är toppen till ändamålet, och finns inga starka armar till hands så fungerar barnens pulka bra.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: