Efterrättsbordet

Bästa Julbordet

Hatten av för Tommy Myllymäki och hans enastående goda julbord. Jag vågar påstå att det är det bästa julbord jag någonsin varit på och jag skulle faktiskt inte ha något emot att äta av det under årets alla säsonger. Extra glad blev jag av att ett helt bord var ägnat åt vegetariska rätter som smakade ljuvligt.

För er som missat Tommys och Julita Värdshus julbord så får ni ha tålamod till nästa år, för nu har restaurangen stängt. Men de öppnar igen till påsk, vilket jag ser fram mot.  

På prästgården är det full fart på julstöket och i morgon har jag tänkt ägna hela dagen åt att bygga pepparkakshus. Det ska bli så kul!

Bästa att vila sig inför det roliga uppdraget. Sov så gott!

Vi välkomnades på värdshuset av en mysig stämning och en livs levande tomte. Väl till bords gällde det att försöka äta långsamt för att inte bli mätt för snabbt. Det fanns ju så mycket gott att smaka av! .

Vi välkomnades på värdshuset av en mysig stämning och en livs levande tomte. Väl till bords gällde det att försöka äta långsamt för att inte bli mätt för snabbt. Det fanns ju så mycket gott att smaka av!.

Bufféborden hade små och aptitretande portioner som fylldes på snabbt vart efter det tog slut.

Bufféborden hade små och aptitretande portioner som fylldes på snabbt vart efter det tog slut.

Stjärnkocken Tommy Myllymäki var själv på plats och jag passade på att få en idolbild med honom. Så kul att han fortfarande engagerar sig i en restaurang långt ute på landsbyggden efter alla framgångar han haft.

Stjärnkocken Tommy Myllymäki var själv på plats och jag passade på att få en idolbild med honom. Så kul att han fortfarande engagerar sig i en restaurang långt ute på landsbyggden efter alla framgångar han haft.

Efterrättsbordet - jag säger då det.  Tur det är jul bara en gång om året!

Efterrättsbordet – jag säger då det. Tur det är jul bara en gång om året!

Morgonen efter tändes det fjärde ljuset.  Jag var fortfarande mätt och nöjde mig med att titta på när barnen åt frukost.

Morgonen efter tändes det fjärde ljuset. Jag var fortfarande mätt och nöjde mig med att titta på när barnen åt frukost.

Sedan klädde vi den gigantiska granen, från början med glädje, men sedan med dramatiska tårar från lillasyster som inte kunde förstå varför storebror skulle få sätta stjärnan i toppen. Det slutade med att stjärnan i rättvisans namn fick sättas på plats två gånger. Det stilistiska slutresultatet har jag motvilligt gett efter på, så länge barnen är nöjda och glada.

Sedan klädde vi den gigantiska granen, från början med glädje, men sedan med dramatiska tårar från lillasyster som inte kunde förstå varför storebror skulle få sätta stjärnan i toppen. Det slutade med att stjärnan i rättvisans namn fick sättas på plats två gånger. Och det stilistiska slutresultatet har jag motvilligt gett efter på, så länge barnen är nöjda och glada.

Sen fick barnen leka av sig med pepparkaksdegen, utan att jag la mig speciellt mycket i, för i morgon är det min tur att leka och då får de hålla sig undan. Jag är barnsligt förtjust i att baka pepparkashus!

Sen fick barnen leka av sig med pepparkaksdegen utan att jag la mig speciellt mycket i, för i morgon är det min tur att leka och då får de hålla sig undan. Jag är barnsligt förtjust i att baka pepparkashus!

 

Kommentarer

Kommentera