Biby

Biby i fokus

I går var jag med fotograf Klas Sjöberg och fotograferad inför ett kommande reportage om Biby. Jag hade väldigt nära till jobbet, då säteriet är min granne och min kära prästgård ligger på mark som en gång donerades till kyrkan av familjen Celsing på Biby.

Nu ska det bli roligt att fördjupa mig i gårdens historia, både från förr och nutid, och skapa en intressant text till bilderna.

När jag klev ut genom dörren på morgonen snöade det, vilket inte kändes optimalt för en fotodag där  bilderna ska bli somriga.

När jag klev ut genom dörren på morgonen snöade det, vilket inte kändes optimalt för en fotodag där bilderna ska bli somriga.

Stackars snödroppar lever ett hårt liv.

Stackars snödroppar lever ett hårt liv.

Skönt nog behövde vi bara fota inomhus. Med mig hade jag lite somriga blommor att dekorera med.

Skönt nog behövde vi bara fota inomhus. Med mig hade jag mina egna pelargoner som börjat slå ut och lite andra somriga blommor att dekorera med.

Vi började på en gång uppe i en salong med härligt rosa färger. Klas fotar proffsigt och jag fotar på skoj. På Bilden syns Annette Rosencreutz som ni kommer få läsa mer sedan i artikeln.

Vi började på en gång uppe i en salong med härligt rosa färger. Klas fotar proffsigt och jag fotar på skoj. På bild syns (förutom jag och Klas) Annette Rosencreutz som ni kommer få läsa mer sedan i artikeln.

Helvitt på i ett sovrum på vars en kudde många kungar vilat.

Helvitt i ett sovrum på vars en kudde många kungar vilat.

Jag tar tillf'ället att provar de härligt mjuka tangenterna på flygeln i Turkiska salongen

Jag tar tillfället att provar de härligt mjuka tangenterna på flygeln i turkiska salongen som fortfarande är under renovering.

I en nich bredvid flygeln.

I en nisch bredvid flygeln.

Annette dukar fram te och en egenhändigt bakad kaka i den röda salongen. Te känns helt rätt denna gråkalla dag. Men med lite eftertanke så kom den hemgjorda svartvinbärssaften fram. Det ska ju vara sommar!

Annette dukar fram te och en egenhändigt bakad kaka i den röda salongen. Te känns helt rätt denna gråkalla dag. Men med lite eftertanke så kom den hemgjorda svartvinbärssaften snart fram. Det ska ju vara sommar!

Klas tar en välförtjänt paus medan han väntar på en flaska med cognac. Cognacen bestod dock av te och skulle bara fotograferas på en drinkvagn.

Klas tar en välförtjänt paus medan han väntar på en flaska cognac. Cognacen bestod dock av te och skulle bara fotograferas på en drinkvagn. Snopet!

Det blev en riktigt lyckad dag och det ska bli spännande att se alla bilderna. Och så ska det bli en rolig utmaning att skapa en text om Biby och släkten Celsing samt allt spännande som händer på gården idag.

Det blev en riktigt lyckad dag och det ska bli spännande att se alla bilderna. Och så ska det bli en rolig utmaning att skapa en text om Biby och släkten Celsing samt allt spännande som händer på gården idag. Vill ni läsa mer om Biby redan nu så läs gärna om när jag var där på besök medan det renoverades.

 

 

Kommentarer

Kommentera