Ljuvliga semlor lockar

Dagen efter Fettisdagen

Det blev ingen semla för mig igår. Just som jag skulle ge mig iväg in till staden för att köpa semlor fick jag ett mail från min agentur där det stod ”More snaps Tina” (och det syftade förstås inte på Skåne eller Akvavit).

Eftersom jag gärna vill ha just det jobbet var det bara att, åter igen, lägga allt annat åt sidan och ta fram kameran.  Det här börjar kanske låta tjatigt, men jag är van och dessutom otroligt tacksam över att fortfarande få förfrågningar. När jag som sjuttonåring började jobba som modell var jag övertygad om att jag skulle vara pensionerad vid tjugofem.

Hursomhelst har kunden varit tyst idag, vilket inte är ett bra tecken, så det passar bra att tröstäta en riktigt smaskig semla, vilket jag nu gjort.

Och vilken semla!  Snygg, god och dessutom helt ekologisk! Måste verkligen lyfta på hatten för Printz Bageri som bakar från grunden med lokala råvaror och använder sig av vedeldad stenugn.

Jag blir så glad när företag satsar på ekologiskt!

Snygga, goda och dessutom helt ekologiska! Prinz Bagerie ligger i Stallarholmen men har sedan ett tag även en lite butik i Eskilstuna.

Snygga, goda och dessutom helt ekologiska! Printz Bagerie ligger i Stallarholmen men har sedan ett tag även en lite butik i Eskilstuna.

Det blir mycket godare om man får äta med fingrarna tycker Lovisa.

Det blir mycket godare om man får äta med fingrarna tycker Lovisa.

Passade på att köpa en Levain surdegslimpa skuren i skivor som jag stoppar i frysen och tar upp efter behov. Det är toppen att gott surdegsbröd blivit så tillgängligt. När jag bodde i paris hade jag boulangerie Poilâne tvärs över gatan. Poilâne är världsberömda för sitt fantastiskta surdegsbröd och det var verkligen en lyx att kunna springa dit och köpa sin frukost.

Passade på att köpa en Levain surdegslimpa skuren i skivor som jag stoppar i frysen och tar upp efter behov. Det är toppen att gott surdegsbröd blivit så tillgängligt. När jag bodde i paris blev jag bortskämd med att ha boulangerie Poilâne tvärs över gatan. Poilâne är världsberömda för sitt fantastiskta surdegsbröd och det var verkligen en lyx att kunna springa dit och köpa bröd.

 

Kommentarer

Kommentera