Ensam promenad

Första valpfria dagen

Vaknade idag till en stålande sol och utan en endaste valp. Plötsligt kändes allt så ovanligt lugnt och stilla. Tosie och jag gick den första ensamma promenaden på länge och det verkade inte som om Tosie kände det minsta oro eller saknad över sina bebisar. Jag kan inte låta bli att imponeras. Själv är jag alltid smått orolig för mina barn, både de stora och de små, och kommer antagligen alltid att vara det.

Stod en stund på morgonpromenaden (ja, med kaffekoppen i handen) och filosoferade framför en präktig myrstack. Myrorna verkar onekligen ha bråttom. Och det är inte så konstigt, för hela vintern har de väntat på att det ska bli vår. Precis som jag. Nu gäller det att inte låta sig stressas av att det äntligen är vår och man ska hinna med allt det härliga som man längtat efter.

I lugnet passade jag på (ja, med kaffekoppen i handen) att filosoferade framför en präktig myrstack. Myrorna verkar onekligen ha bråttom. Och det är inte så konstigt, för hela vintern har de väntat på att det ska bli vår. Precis som jag. Nu gäller det att inte låta sig stressas av att det äntligen är vår och man ska hinna med allt det härliga som man längtat efter.

Djur är imponerande på många sätt och vis och de är så duktiga på att leva i nuet och njuta av stunden.  Tosie och Smirre pustar ut i solen efter ett antal veckor med busiga valpar.

Djur är imponerande på många sätt och vis. Bland annat för att de är så bra på att leva i nuet och njuta av stunden. Tosie och Smirre pustar ut i solen efter ett antal veckor med busiga valpar.

Just nu önskar jag att tiden inte gick så fort. Det är så härligt med allt som växer och blommar.

Just nu önskar jag att tiden inte gick så fort. Det är så härligt med allt som växer och blommar.

Det blommar massor av violer längst huset på prästgården. För att känna den underbara godisdoften måste man krypa alldeles intill. Violer går att äta och är underbara att dekorera mat och efterrätter med.

Mägnder av violer blommar längst huset på prästgården. För att känna dess söta godisdoft måste man krypa alldeles intill. Violer går att äta och är underbara att dekorera  efterrätter med.

Senare på dagen begav vi oss på promenda rund Stora Sundbys hjorthägn och jag tror aldrig jag set så mycket blåsippor

Senare på dagen begav vi oss på promenda rund Stora Sundbys hjorthägn och jag tror aldrig jag sett så många blåsippor.

Underbara vilda vårblommor.

Underbara vilda vårblommor.

Vi passade på att besöka valpen Bessie som numera bor på slottet och gick också runt och tittade på allt som växer i det som varit mina gamla rabatter och på nytt och fint som tillkommit.

Vi passade på att  leka lite med valpen Bessie som numera bor på slottet . Och så gick vi runt och tittade på allt som växer i det som varit mina gamla rabatter och på allt nytt och fint som tillkommit.

Mamma och dotter var så glada att träffa varandra, men hade inget problem att ta farväl efteråt. Det är nog rätt skönt att vara hund!

Mamma och dotter var så glada att träffa varandra, men hade inget problem att ta farväl efteråt. Mina fina vovvar!

 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: