Glasstårta

Glasstårta

Sol, sol och mera sol! Vilka tropiskt varma dagar vi haft och framför allt vilka härligt ljumma kvällar. Vi har suttit på den stora altanen på bakisdan och njutit av att se solen gå ner mellan lindar och björkar och det har varit så underbart. Till och med myggen har (nästan) lämnat oss obesvärade.

I värmen har det passat perfekt att bjuda på glasstårta som jag gjort på jordgubbar, lemon curd och rabarber. Så svalkande och gott!

Att göra efterätter är roligt och det är extra roligt när de blir så uppskattade som den här glasstårtan blev. Jag gjorde jordgubbssorbet av min egna lite väl rinniga jordgubbssylt genom att frysa den under omrörning och blanda ner vispad äggvita. Sen varvade jag med ett tunt lager av grekisk yoghurt blandad med hemmagjort lemoncurd (icas busenenkla  recept på curden) och avslutade med ett varv av egengjord rabarbergräddglass. Försvinnande gott!

Att göra efterätter är roligt och det är extra roligt när de blir så uppskattade som den här glasstårtan blev. Jag gjorde jordgubbssorbet av min egna lite väl rinniga jordgubbssylt genom att frysa den under omrörning, blanda ner vispad äggvita och  hällde i sockerkaksformar. Sen varvade jag med ett tunt lager av grekisk yoghurt blandad med hemmagjort lemoncurd (icas busenenkla recept på curden) och avslutade med ett varv av egengjord rabarbergräddglass. Försvinnande gott!

Tosie tycker det är härligt med långa middagar. Alltid är det någon som har en hand ledig för att ger lite kärlek och har hon tur så slinker det ner någon liten godbit också.

Tosie tycker det är härligt med långa middagar. Alltid är det någon som har en hand ledig för att ger lite kärlek och har hon tur så slinker det ner någon liten godbit också.

Hela året har jag längtat efter dessa  ljumma sommarkvällar i solnedgången. Det mörknar tidigare redan nu och det är härligt att kunna sitta kvar länge och tända lite ljus. Det är inte många dagar på året det är möjligt utan att börja frysa, men nu har det varit många i rad. Underbart!

Hela året har jag längtat efter dessa ljumma sommarkvällar i solnedgången. Det mörknar tidigare redan nu och det är härligt att kunna sitta kvar länge och tända lite ljus. Det är inte många dagar på året det är möjligt utan att börja frysa, men nu har det varit många i rad. Underbart!

 

Kommentarer

Kommentera