Luktärt och dill

Härliga augusti

Nu har jag haft några barnlediga dagar och jag hade tänkt hinna med en massa saker under tiden. Med visst dåligt samvete måste jag erkänna att det inte  gått riktigt som jag tänkt mig, men jag skyller med glädje på det strålande vädret och på det nya pooldäckets dragningskraft.  Efter en regnig julimånad känns det som om varje minut av sol och värme måste njutas till fullo.

Jag hoppas ni läsare också haft chansen att njuta av sommaren som kom tillbaka!

Lugn och stillsam frukost väntar vid poolen. Inte fel!

Lugn och skön frukost väntar vid poolen. Känns helt rätt!

Här är stillsammaste och varmaste platsen på prästgården då huset och en hög syrenhäck ger lä mot västanvinden. Perenna luktärtor blommar alldeles intill pergolan.

Poolen har stillsammaste och varmaste platsen på prästgården då huset och en hög syrenhäck ger lä mot västanvinden. Perenna luktärtor blommar alldeles intill pergolan.

Jag har tillfälligt möblerat pooldäcket med det som jag redan hade hemma men ska snart skaffa nya.  Det är helt rätt tid att köpa nya utemöbler då mycket är på rea. Passade här om dagen på att köpa nya dynor och kuddar på Hemtex för toppenpris.

Jag har tillfälligt möblerat pooldäcket med det som jag redan hade hemma men ska snart skaffa nya. Det är helt rätt tid att köpa  utemöbler då mycket är på rea. Passade här om dagen på att köpa en mängd med dynor och kuddar på Hemtex för toppenpris.

Några gamla rottingmöbler (vars dynor jag slängt) som en gång på tiden stod i sommarhuset när  jag bodde i New York har kommit till nytta, men bara tillfälligt. Äkta rotting lämpar sig inte att stå utomhus. Hemtex kuddar räddar situationen för stunden.

Ett gammalt rottingmöblemang (vars dynor jag slängt) som en gång på tiden stod i sommarhuset när jag bodde i New York har kommit till nytta, men bara tillfälligt. Äkta rotting lämpar sig inte att stå utomhus. Hemtex kuddar räddar situationen för stunden.

Däcket är stort och jag försöker komma fram till hur det ska möbleras. Några ordentliga förvaringslådor kommer behövas till städsaker, leksaker, dynor och kuddar. Men vem vill sätta sig i en bil och åka och shoppa en sådan här dag? Eller ännu värre - gå in och sätta sig vid datorn!

Några ordentliga förvaringslådor kommer behövas till städsaker, leksaker, dynor och kuddar. Men vem vill sätta sig i en bil och åka och shoppa en sådan här dag? Eller ännu värre – gå in och sätta sig vid datorn!

Trädgårdarbete känns däremot lockande och kan lätt varvas med ett dopp i poolen. Min trädgårdtäppa har blivit aningen försummad av mig i år, då jag hade både brist på lust och tid för den i juli. Men lättodlade sockerärtor, vaxbönor, zucchini och sallad har klarat sig bra ändå och kan skördas dagligen.

Trädgårdarbete känns däremot lockande och kan lätt varvas med ett dopp i poolen. Jag hade brist på både tid och lust för  trädgårdtäppan i juli och den har blivit aningen försummad. Men lättodlade sockerärtor, vaxbönor, zucchini och sallad har klarat sig bra ändå och kan skördas dagligen.

Det kommer upp ringblommor lite här och där i mina odlingslådor. Vacker och även praktiskt, då de ska skrämma bort bland annat kolfjärilen.

Det kommer upp ringblommor lite här och där i mina odlingslådor. Vacker och även praktiskt, då de ska skrämma bort bland annat kolfjärilen.

 

Det har råkat hamna kasse bland tomater som snart är mogna.

Det har råkat hamna kasse bland tomater som snart är mogna.

Det är andra sommaren för den här vindruvsrankan. Jag har inte alls klippt och ansat den som man ska utan bara låtit den växa. Den verkar trivas i alla fall.

Det är andra sommaren för den här vindruvsrankan. Jag har inte alls klippt och ansat den som man ska utan bara låtit den växa. Den verkar trivas i alla fall.

Jag vill helst inte ens gå in för att laga mat, men vill inte stå heller stå stilla vid grillen. Därför grillar jag allt som oftast stekar, eller som här en hel kyckling. Jag skjuter undan glöden i mitten, slänger i en näve smakrik träflis, sätter på locket, justerar draget och går sedan därifrån.

Jag vill helst inte ens gå in för att laga mat, men vill inte stå heller stå stilla vid grillen. Därför grillar jag allt som oftast stekar, eller som här en hel kyckling. Jag skjuter undan glöden i mitten, slänger i en näve ”wood smoking chips”, sätter på locket, justerar draget och går sedan därifrån.

Sen kan jag rensa rosor medan maten lagar sig själv.

Sen kan jag rensa rosor medan maten lagar sig själv.

Inte alla kvällar som varit tillräckligt varma för att sitta ute till sent. Men det är rätt mysigt att komma in och tända ljusen också. Älskar min lilla mysiga matsal.

Inte många kvälar som varit tillräckligt varma för att sitta ute till sent. Men det är rätt skönt att komma in och tända ljusen också. Älskar min lilla mysiga matsal.

 

Kommentarer

Kommentera