Nyskördat

Min godaste rabarberpaj

Vilken underbar påshelg vi har haft! Det har varit så ljuvligt somrigt att barnen tyckt att sommarlovet redan börjat.

Förutom god mat och mysigt umgänge med familjen så har jag njutit massor av solen och samtidigt  fått en del trädgårdsarbete gjort.

Vi hann med att titta på en gulligt liten ponnytävling på Stora Sundby också och jag passade på att plocka lite rabarber i ”mina” gamla rabatter. De blev en riktigt god och fräsch rabarberpaj som är lätt att göra och som dessutom är nyttig.

Det är ingefära och flingsalt som gör den här pajen extra god. Jag lägger ett tjockt lager skivade rabarber (de sjunker ihop mycket) i en medelstor form och rör om med en ganska frikostigt mängd rörsocker, en aning riven ingefära och (för att det inte ska bli rinnigt) lite majsena. Sen tar jag 120 g rumstempererat smör, 1 dl dinklemjöl, 2 dl havreflingor och 1 dl rörsocker och nyper ihop till en smulig massa. Sist blandar jag i 1 tsk flingsalt i massan och strör allt över rabarberna. Grädda i ca 200 grader i 20 minuter (tills den fått lite färg) och servera den ljummen eller kall med vaniljsås eller grädde. Garanterad succe!

Det är ingefära och flingsalt som gör den här pajen extra god. Jag lägger ett tjockt lager skivade rabarber (de sjunker ihop mycket) i en medelstor form och rör om med en ganska frikostigt mängd rörsocker, en aning riven ingefära och (för att det inte ska bli rinnigt) lite majsena. Sen tar jag 125 g rumstempererat smör, 1 dl dinklemjöl, 2 dl havreflingor och 1 dl rörsocker och nyper ihop till en smulig massa. Sist blandar jag 1 tsk flingsalt i massan och strör allt över rabarberna. Grädda i  200 grader i 20 minuter (tills den fått lite färg) och servera ljummen eller kall med vaniljsås, grädde eller glass. Garanterad succe!

Äntligen har verandadörrarna öppnats!

Äntligen har verandadörrarna öppnats!

Lammstek insmord med vitlök, rosmarin och timjan hamnade på grillen. Jag lägger glöden på ena sidan och steken på den andra, sätter locket på och går där ifrån.

Lammstek  som vilat ett dygn insmord med  salt, vitlök, rosmarin och timjan hamnade på grillen igår . Jag lägger glöden på ena sidan och steken på den andra, sätter locket på och går där ifrån.

Just den här steken serverade med en potatissallad gjord på hemmagjord majonäs, rödlök och färsk gräslök ifrån landet. En stor grönsallad och lite balsamic vinäger. Klart!

Just den här steken serverade med en potatissallad gjord på hemmagjord majonäs, rödlök och färsk gräslök ifrån landet. En stor grönsallad och lite balsamic vinäger och en enkel söndagsmiddag är klar!

 

Kommentarer

Kommentera