Tosie och vallmo

Tosie och vallmo

Multitasking

Den senaste veckan har varit minst sagt fylld av saker att göra och jag hade gärna haft en klon av mig själv för att räcka till. Mellan morsdagsfirande och tårtbakande till Adrians 13-års kalas har jag varit arbetsledare vid pooldäcket, bygget av i hönshus och kaninbur en massa andra små saker som fixats med. Trots detta har jag lyckats få färdigt den senaste texten till Gods & Gårdar som ska skickas in i morgon.

Jag firade detta och nationaldagen med att stanna hemma och rensa i rosenrabatten. Och i kväll ska jag bara ta det väldigt lugn.

Glad nationaldag på er alla!

Obs. Gods och Gårdar har nyss bytt servrar och det ser bitvis lite konstigt ut i mina tidigare inlägg. Hoppas det blir ordning på det snart!

Underbara juni är här.

Underbara juni är här. 

Den senaste veckan har varit minst sagt fylld av saker att göra och jag hade gärna haft en klon av mig själv för att räcka till. Mellan morsdagsfirande och tårtbakande till Adrians 13-års kalas har jag varit arbetsledare vid pooldäcket, bygget av i hönshus och kaninbur en massa andra små saker som fixats med. Trots detta har jag lyckats få färdigt den senaste texten till Gods & Gårdar som ska skickas in i morgon. Jag firade detta och nationaldagen med att stanna hemma och rensa i rosenrabatten. Och i kväll ska jag bara ta det väldigt lugn. Glad nationaldag på er alla! Underbara juni är här och ädelsyrenerna har slagit ut.  Underbara juni är här och ädelsyrenerna har slagit ut. Innan maj blev juni hann jag i alla fall få ordning på odlingslådorna. Nu är det bara att titta på när det växer. Tills dess får jag nöja mig med köpt grönkål till juicen.   Innan maj blev juni hann jag  få ordning på odlingslådorna. Nu är det bara att titta på när det växer. Tills dess får jag nöja mig med köpt grönkål till juicen.

Innan maj blev juni hann jag få ordning på odlingslådorna. Nu är det bara att titta på när det växer. Tills dess får jag nöja mig med köpt grönkål till juicen.

Jag har haft hjälp med att behandla pooldäcket. Över hundra kvadratmeter som målats tre gånger. Kommer skriva mer om det snart.

Jag har haft hjälp med att behandla pooldäcket. Över hundra kvadratmeter som målats tre gånger. Kommer skriva mer om det snart.

Här är klockan är nio på kvällen och det är nästan lika ljust som på dagen.

Här är klockan är nio på kvällen och det är nästan lika ljust som på dagen.

Chockröd vallmo och lila akleja.

Chockröd vallmo och lila akleja.

Så tacksam över min tacksamma trädgård

Så tacksam över min tacksamma trädgård.

Älskar min lilla täppa.

I morse åt jag nyttiga frukostpannkakor i trädgårdstäppan, samtidigt som jag vattnade och korrekturläste nya texten. Multitasking helt i min smak.

Nöjd med att texten känns färdig ägnade jag dagen åt rosenrabatterna. Gödslade och fick bort rotskott och vissnade tulpaner.

Nöjd med att texten känns färdig ägnade jag dagen åt rosenrabatterna. Gödslade och fick bort rotskott och vissnade tulpaner.

Rosorna är på gång.

Rosorna är på gång.

Och passar på att beundra allt som blommar.

Passar på att beundra allt som blommar.

Mer akleja och vallmo

Mer akleja och vallmo.

Det gäller att passa på att beundra dessa skönheter som blommar över fort.

Det gäller att passa på att beundra dessa skönheter som blommar över fort.

Så härligt med sommar! Jag brukar fira svenska flaggans dag på Stora Sundby tillsammans med barnen, men i år stannar jag hemma och njuter av kvällen istället.

Så härligt med sommar! Jag brukar fira svenska flaggans dag på Stora Sundby tillsammans med barnen, men i år stannade jag hemma och njöt av kvällen istället.

 

Kommentarer

Kommentera

Stallglögg

Stallglögg på Stora Sundby

Klockan är tre på eftermiddagen och det börjar bli mörkt. Så härligt att vi har tradition med adventsljusstakar och att det äntligen är dags att tända dem. Lite mysigt är det i alla fall med det nordiska vintermörkret. Jag har varit uppslukad av texter och en fotobok senaste tiden och jag längtar efter att ägna […]

Segersjö

Vinterreportage

Nu är det en vecka kvar innan decembernumret av Gods & Gårdar kommer ut. Ni har väl inte missat det fina novembernumret? I tidningen finns artikeln om Segersjö som Klas Sjöberg och jag gjorde tidigt i våras. Det blev en stor och fin artikel och den första som jag skriver i jag-form. Titta gärna på […]

Luktärt

Prästgården i morgonljus

Jag har just kommit hem från en helt underbar resa till Italien. Det känns lite tufft att mötas av regn och kyla och av att se hur i stort sätt alla löven fallit från träden. Dessutom har det blivit mörkare. Tröstar mig med att gå igenom en mängd soliga Italienbilder (som kommer på bloggen snart) […]

Stora Sundby

Härliga höst

I veckan som gått har jag äntligen fått in trädgårdsmöbler och dynor för vinterförvaring och den gamla kuskbostaden är nästan fullpackad. Nu håller jag tummarna för att inga möss ska gnaga sönder något. Är det någon som har tips om hur man undviker det så vill jag gärna veta. Poolen är redo för vintern men […]

LV på RMPR

Besök på RMPR

Innan invigningen av Grand Antiques i veckan så hann Carina och jag med ett snabbt besök på pr-byrån RMPR. Där bjöds vi på goda sushirolls och visning av deras nya kollektioner. Jag passade på att prova några vackra klänningar inför en kommande tillställning. Tyvärr hade jag inte med mig kameran så något gryniga mobilbilder får […]