Tosie och vallmo

Tosie och vallmo

Multitasking

Den senaste veckan har varit minst sagt fylld av saker att göra och jag hade gärna haft en klon av mig själv för att räcka till. Mellan morsdagsfirande och tårtbakande till Adrians 13-års kalas har jag varit arbetsledare vid pooldäcket, bygget av i hönshus och kaninbur en massa andra små saker som fixats med. Trots detta har jag lyckats få färdigt den senaste texten till Gods & Gårdar som ska skickas in i morgon.

Jag firade detta och nationaldagen med att stanna hemma och rensa i rosenrabatten. Och i kväll ska jag bara ta det väldigt lugn.

Glad nationaldag på er alla!

Obs. Gods och Gårdar har nyss bytt servrar och det ser bitvis lite konstigt ut i mina tidigare inlägg. Hoppas det blir ordning på det snart!

Underbara juni är här.

Underbara juni är här. 

Den senaste veckan har varit minst sagt fylld av saker att göra och jag hade gärna haft en klon av mig själv för att räcka till. Mellan morsdagsfirande och tårtbakande till Adrians 13-års kalas har jag varit arbetsledare vid pooldäcket, bygget av i hönshus och kaninbur en massa andra små saker som fixats med. Trots detta har jag lyckats få färdigt den senaste texten till Gods & Gårdar som ska skickas in i morgon. Jag firade detta och nationaldagen med att stanna hemma och rensa i rosenrabatten. Och i kväll ska jag bara ta det väldigt lugn. Glad nationaldag på er alla! Underbara juni är här och ädelsyrenerna har slagit ut.  Underbara juni är här och ädelsyrenerna har slagit ut. Innan maj blev juni hann jag i alla fall få ordning på odlingslådorna. Nu är det bara att titta på när det växer. Tills dess får jag nöja mig med köpt grönkål till juicen.   Innan maj blev juni hann jag  få ordning på odlingslådorna. Nu är det bara att titta på när det växer. Tills dess får jag nöja mig med köpt grönkål till juicen.

Innan maj blev juni hann jag få ordning på odlingslådorna. Nu är det bara att titta på när det växer. Tills dess får jag nöja mig med köpt grönkål till juicen.

Jag har haft hjälp med att behandla pooldäcket. Över hundra kvadratmeter som målats tre gånger. Kommer skriva mer om det snart.

Jag har haft hjälp med att behandla pooldäcket. Över hundra kvadratmeter som målats tre gånger. Kommer skriva mer om det snart.

Här är klockan är nio på kvällen och det är nästan lika ljust som på dagen.

Här är klockan är nio på kvällen och det är nästan lika ljust som på dagen.

Chockröd vallmo och lila akleja.

Chockröd vallmo och lila akleja.

Så tacksam över min tacksamma trädgård

Så tacksam över min tacksamma trädgård.

Älskar min lilla täppa.

I morse åt jag nyttiga frukostpannkakor i trädgårdstäppan, samtidigt som jag vattnade och korrekturläste nya texten. Multitasking helt i min smak.

Nöjd med att texten känns färdig ägnade jag dagen åt rosenrabatterna. Gödslade och fick bort rotskott och vissnade tulpaner.

Nöjd med att texten känns färdig ägnade jag dagen åt rosenrabatterna. Gödslade och fick bort rotskott och vissnade tulpaner.

Rosorna är på gång.

Rosorna är på gång.

Och passar på att beundra allt som blommar.

Passar på att beundra allt som blommar.

Mer akleja och vallmo

Mer akleja och vallmo.

Det gäller att passa på att beundra dessa skönheter som blommar över fort.

Det gäller att passa på att beundra dessa skönheter som blommar över fort.

Så härligt med sommar! Jag brukar fira svenska flaggans dag på Stora Sundby tillsammans med barnen, men i år stannar jag hemma och njuter av kvällen istället.

Så härligt med sommar! Jag brukar fira svenska flaggans dag på Stora Sundby tillsammans med barnen, men i år stannade jag hemma och njöt av kvällen istället.

 

Kommentarer

Kommentera

Grensholm

Grensholm på omslaget

För nästan exakt ett år sedan var jag och Ingalill Snitt och fotograferade Grensholm i Östergötland. Dagen var fantastiskt fin och jag minns att jag kom en timme senare än planerat då vägen mellan Katrineholm och Norrköping var avstängd. Lustigt nog minns jag även två telefonsamtal under bilfärden och att jag höll på att svimma […]

Lilla George Eliot (Greta) som var minst, och kanske också sötast.

Sista valptiden

Nu måste ni snart börja undra vart jag tagit vägen, så här kommer en kort sammanfattning över varför jag varit tyst: De sista två veckorna med nio valpar blev intensiva. Inte bara för att de små sötnosarna krävde uppmärksamhet, utan för att det gick åt en hel del tid och möda till att hitta rätt […]

1-DSC_0449

Pool och semesterkänsla

Jag älskar att resa, men jag har alltid tycket att den optimala semestern ändå borde vara hemma. Ingen packning, ingen lång resa eller jetlag, ingen obekväm hotellsäng eller städpersonal som kliver in när man vill ha sovmorgon. Dessutom är det ju som vackast hemma på sommaren. Det gäller bara att lyckas släppa taget om alla […]

1-IMG_0418

Bygga pool

En ovanligt het värmebölja svepte in på sommarlovet och både Hjälmaren och Mälarens stränder var lika tätt befolkade som vore det högsäsong på rivieran. I takt med värmen blev vattnet allt grönare. Och jag blev allt mer uttråkad av att packa picnic och bli sittandes på en strand, medan trädgårdslandet och rabatterna där hemma ropade […]

Valpmys

Påskvalpar

Är du hemma i helgen? Ja, ett stort självklart ja! Med nio valpar att ta hand om går det inte att göra några längre utflykter. Mina dagar har ett inrutat schema bestående av preparering och servering av valpmat, transportering av valpar upp och ner för yttertrappan (blir väldigt många squats), frekvent rengöring av valphagen och […]