Nässlor

Nässlor till frukost

Ny morgon, ny vecka och en helt ny smoothie till frukost. Jag passade på att plocka lite spröda nässlor när jag var ute med valparna. De brännande små bladen innehåller nyttigheter som karotin, kalk, kisel, järn och klorofyll och finns helt gratis i de flesta trädgårdar.

Jag provade att mixade en näve nässlor med yogurt, banan, ananas, kiwi och lite spenat tillsammans med en sked kokosfett och en sked baobabpulver – allt ekologiskt förstås.

Den ljusgröna smoothiesen smakade varken spenat eller nässlor (och stacks inte på tungan) utan smakade snarare pina colada.

Det är kul att kunna använda ett ogräs till något bra!

Ner med alla nyttigheterna i mixern. Jag lät allt mixa extra länge för att riktigt finfördela brännässlorna.

Ner med alla nyttigheterna i mixern. Jag lät allt mixa extra länge för att riktigt finfördela brännässlorna.

Kokosfett innehåller kaprinsyra och laurinsyra som stämmer väl överrens med vad kroppen behöver och som också är virus- och bakteriehämmande. Dessutom är kokosfett en riktig smakförhöjare i smoothies. Baobab är ett träd som växer i Afrika och i delar av Asien. Trädet ger stora frukter och det är den torkade kärnan i fruktens mitt som pulveriseras. Pulvret är rikt på både antioxidanter, vitaminer och mineraler men har framför allt höga mängder av C- vitamin.

Kokosfett innehåller kaprinsyra och laurinsyra som stämmer väl överrens med vad kroppen behöver och som också är virus- och bakteriehämmande. Dessutom är kokosfett en riktig smakförhöjare i smoothies. Baobab är ett träd som växer i Afrika och i delar av Asien. Trädet ger frukter och det är dess torkade kärna som pulveriseras. Pulvret är rikt på både antioxidanter, vitaminer och mineraler men har framför allt höga mängder av C- vitamin.

Jag åt smoothiesen i en skål och strödde linfrön, solroskärnor, rostade pumpakärnor och lite honung över. Jättefräscht och gott!

Jag åt smoothiesen i en skål och strödde linfrön, solroskärnor, rostade pumpakärnor och ringlade lite honung över. Jättefräscht och gott!

 

Kommentarer

Kommentera