Trappan

Nya gårdar

Här kommer en snabb hälsning mellan färdigskrivandet av en text och påbörjan på nästa samt en hel hoper samtal för att hitta nya spännande objekt att skriva om. Att hitta objekten är inte speciellt svårt, då det vimlar av vackra herrgårdar och slott i vårt avlånga land, men att övertyga ägarna om att de borde öppna dörrarna för ett ”hemma-hos” reportage är inte alltid det lättaste.

Det blir ofta långa och trevliga samtal där jag måste bita mig i tungan för att inte bli allt för påstridig. Och det är ganska svårt att vara övertygande när tveksamheten grundar sig i oro över inbrott. Mitt intryck är dock att de flesta är rädda för att verka skrytiga. Så synd tycker jag. Jag tycker i stället man ska vara stolt över det vackra som man har lyckan att omge sig med, och dessutom har alla som besitter historiska byggnader en viss skyldighet att dela med sig av historien.

Jag ska fortsätta att slipa på min förmåga att övertyga, men först ska jag skriva färdigt texten om Biby. Kul och lärorikt, men inte helt lätt!

Önskar er alla en fin helg!

Som jag skrev i förra inlägget så blev Lovisa sjuk och missade allt roligt under påsken. Men hon fick en egen liten äggjakt helgen därpå och  var nöjd med det.

Som jag skrev i förra inlägget så blev Lovisa sjuk och missade allt roligt under påsken. Men hon fick en egen liten äggjakt helgen därpå och var nöjd med det.

Adrian fick åka utan lillasyster på skidsemester. Där passade han på att krocka i backen vilket resulterade i ett brutet ben. Inget allvarligt brott, men det har blivit ett antal timmar på akuten och han är nu inne på sitt tredje gips.  Jag släpar med mig den stora boken om Biby och försöker förkovra mig mellan varven.

Adrian fick åka utan lillasyster på skidsemester. Där passade han på att krocka i backen vilket resulterade i ett brutet ben. Inget allvarligt brott, men det har blivit ett antal timmar på akuten och han är nu inne på sitt tredje gips. Jag släpar med mig den stora boken om Biby och försöker förkovra mig mellan varven.

Har man tråkigt när man väntar går det bra att roa sig med lustiga appar. Kul!

Har man tråkigt när man väntar går det bra att roa sig med lustiga appar. Kul!

På prästgården är snödropparna inne på sista sucken.

På prästgården är snödropparna inne på sista sucken. Jag är så galet stolt över min fina prästgård och känner mig inte alls skrytig när jag berättar om den.

Lågväxta irisar har slagit ut.

Lågväxta irisar har slagit ut.

Solen har till det mesta lyst med sin frånvaro, men en och annan paus i lite sol har det ändå blivit.

Solen har till det mesta lyst med sin frånvaro, men en och annan paus i lite sol har det ändå blivit.

Tosie njuter av att det finns mycket vatten att plaska i när vi går på promenader.

Tosie njuter av att det finns mycket vatten att plaska i när vi går på promenader. Vi ser harar, rävar, änder och till och med en fasantupp nästan dagligen och fåglarna sjunger även om himlen är grå. Härligt!

Lovisa längtar efter att vi ska skaffa höns och blev lycklig över att få hålla en höna hos en kompis.

Lovisa längtar efter att vi ska skaffa höns och blev lycklig över att få hålla en höna hos en kompis.

Den här bilden är lite ”skryt med lånta fjädra”, då jag tagit den längst vägen förbi en granne. Så fint!

Den här bilden är lite ”skryt med lånta fjädra” då jag tagit den längst vägen förbi en granne. Ibland är det ok att skryta lite. Så fint!

Hemma på prästgården är krokusarna ine lika många, men det har kommit fler sedan de gigantiska schersminbuskarna klippts ner. Älskar min gamla trädgård.

Hemma på prästgården är krokusarna inte lika många, men det har kommit fler sedan de gigantiska schersminbuskarna klippts ner. Älskar min gamla trädgård.   

 

Kommentarer

Kommentera