Nyfödda

Nyfödda valpar

För två månader sedan var jag med Tosie och träffade hanhunden Poker, och nu ligger det nio små ljuvliga valpar och snuttar och snuffar tätt intill sin mamma och alldeles intill min kontorsstol. Tänk så fort det gått – och så många de blev! 

Sista veckan innan valparna kom var Tosie väldigt varm och hade svårt att hitta en bra ligg och sittposition.

Sista veckan innan valparna kom var Tosie väldigt varm och hade svårt att hitta en bra ligg -och sittposition.

Valplådan bäddades och Tosie verkade nöjd med det. På onsdag morgon, fyra dagar innan det tilltänkta datumen, började hon skaka och bete sig annorlunda.

Valplådan bäddades och Tosie verkade nöjd med det. På onsdag morgon, fyra dagar innan det tilltänkta datumen, började hon skaka och bete sig annorlunda.

Först framåt kvällen kom den första valpen och den sista vid midnatt. Alla verkade friska och pigga, men mamma Tosie var rätt mör dagen efter.

Samma kväll kom den första valpen och den sista vid midnatt. Det var en kladdig historia, men allt gick så bra och alla verkar friska och pigga, men mamma Tosie var rätt mör dagen efter.

Precis som jag önskat blev det både ljusa och svarta. Så söta!

Precis som jag önskat blev det både ljusa och svarta. Första nattes sov jag i valprummet, vilket innebar att jag for upp minst tio gånger helt i onödan. Allt flöt på så fint utan att jag behövde ingripa.

Tosie är en riktigt supermamma. Som tur är har hon många spenor, så hon kommer sannoligt klara av att hålla alla sina bebisar mätta och belåtna, helt på egen hand.

Tosie är en riktigt supermamma. Som tur är har hon många spenor, så hon kommer sannoligt klara av att hålla alla sina nio bebisar mätta och belåtna, helt på egen hand.

Men åh så gullig.

Men åh så gullig.

När jag gör rent i bädden får ded sova i en gammal brödlåda.

Medan jag gör rent i valplådan får de sova i en gammal brödlåda.

Liten tik som somnat på mammas tass.

Liten tik som somnat på mammas tass.

Det ska bli härligt att gå på små promenader med valparna inom några veckor.

Vilken underbar morgon! Det ska bli härligt att gå på små promenader med valparna om några veckor.

Samtidigt som jag varit Tosies stöd har jag skrivit färdigt texten till poolen. Ser fram mot att möblera upp och väcka poolen igen. men det dröjer ett tag tills dess.

Medan jag varit Tosies stöd och barnmorska har jag skrivit färdigt texten till poolartikeln som kommer ut i nummer fem. Nu har snön smält bort och jag längtar efter att möblera upp däcket och väcka poolen igen.

Men inte så jättelänge. Den här bilden är tagen i mitten på maj förra året. Längtar!

Det dröjjer ett tag till, men inte så jättelänge. Den här bilden är tagen i mitten på maj förra året. Nu har jag två härliga månader med massor av valpgos fram tills dess!

Skön still. Önskar er alla en skön helg!

Skön still. Önskar er alla en skön helg!

 

Kommentarer

Kommentera