Omslag

Omslag

Omslag på Fiholm

Gods & Gårdars senaste nummer har sörmländska Fiholm på omslaget. Det innebär att mina uppdrag fått omslaget tre månader i rad! Dessutom är det sjätte omslaget på ett år, vilket känns rätt fantastiskt. Jag måste tacka flyt och gott samarbete med duktiga fotografer för detta.

Med tanke på att jag inte hållit på med detta så länge och fortfarande känner mig väldigt grön måste jag bara lite ödmjukt säga – wow…!

Helt fantastiskt! Vilken tur jag haft, dels för att jag fått förtroendet av tidningen och de olika gårdsägarna, och dels för att jag haft turen att jobba med duktiga fotografer.

Helt fantastiskt! Vilken tur jag haft; dels för att jag fått förtroendet av tidningen och de olika gårdsägarna, och dels för att jag haft turen att jobba med duktiga fotografer.

Här står Ingela Snitt bland kastanjebladen och fotar senaste omslaget. En helt underbar sommardag på Fiholm.

Här står Ingalill Snitt bland kastanjebladen och fotar senaste omslaget. En helt underbar sommardag på Fiholm som du kan läsa mer om här.

Tänk att samma lås används idag som när Axel Oxenstierna lät bygga slottsflygeln.

Tänk att samma lås används idag som när Axel Oxenstierna lät bygga slottsflygeln. Så unikt! 

Nästa uppdrag blir att fota poolen hemma hos mig. Känner mig aningen stressad över det tråkiga vädret som varit sista tiden, för det måste bli massor av sommarkänsla på bilderna.

Närmaste uppdraget blir att fota poolen hemma hos mig. Känner mig aningen stressad över det tråkiga vädret som varit sista tiden, för det måste bli massor av sommarkänsla på bilderna.

Mackan och Lovisa lär känna varandra. Första skolveckan är avverkad och jag och barnen är lite trötta från omställningen till tidiga mornar.

Första skolveckan är avverkad och vi har hunnit med en hel del vändor till stallet, där nya ponnyn Mackan och Lovisa lär känna varandra..

Och jag har haft äran att rida vackra Alice, som också är ny i stallet.

Och jag har haft äran att rida vackra Alice, som också är ny i stallet. Alla fötterna i luften.

Lilla Alice är bara 5 år men hela 178 cm i mankhöjd. Tack och lov är hon lätt i typen, så det gör inget. Nu vill jag komma igång med ridningen igen.

Lilla Alice är bara 5 år men hela 1.78 cm i mankhöjd. Tack och lov är hon lätt i typen, så det gör inget. Nu blev jag sugen att komma igång med ridningen igen.

Mackan har inget problem med att gå genom fårhagar på Stora Sundby.

Jag tänker hålla mig till ridbanan med Alice, men Mackan har inget problem med att gå genom fårhagar på Stora Sundby.

Full fart i Hjorthägnet.

Full fart i Hjorthägnet.

Men det gäller att vara med, för plötsligt sticker hjortarna upp huvudena i gräset.

Plötsligt kan hjortarna hoppa fram, så det gäller att vara beredd.

På väg till hagen, båda nöjda efter en trevlig ritt.

På väg till hagen, båda nöjda efter en trevlig ritt. Verkligen en söt och snäll ponny.

Hästhage med fin utsikt. Strålande vackert även även i tråkigt väder.

Hästhage med fin utsikt. Slottet är strålande vackert även i tråkigt väder. Önskar er alla en fin söndagskväll!

Kommentarer

Kommentera

1-09-09-13-IMG_4938

Där tiden stått stilla

I veckan var jag och fotograf Ingalill Snitt och fotograferade ett spännande ställe där tiden stått nästan stilla sedan 1800-talet. Ett unikt hem som gjorde oss båda väldigt inspirerade, vilket också ledde till att vi inte hann klart, så det får bli en vända tillbaka snart. Som oftast vill jag inte avslöja så mycket innan […]

Dark horse AW

Oljemålning av hästar

I fredags var jag på Georg Strömfelts AW och såg hans Dark horse utställningen med fantastiskt vackra hästporträtt. Skickligt och inspirerade – och alltid lika trevligt att ses! En vacker dag hoppas jag få göra ett reportage om Georg, hans tavlor och det vackra stället där han bor. På söndagen var jag förbi Tidö slott […]

Stora Sundby

Härliga höst

I veckan som gått har jag äntligen fått in trädgårdsmöbler och dynor för vinterförvaring och den gamla kuskbostaden är nästan fullpackad. Nu håller jag tummarna för att inga möss ska gnaga sönder något. Är det någon som har tips om hur man undviker det så vill jag gärna veta. Poolen är redo för vintern men […]

Målhammar kök

Drömkök

I dag är den sista september och hösten har kommit på allvar. Härligt tycker jag. Höst är en riktig favorittid som lämpar sig för långa promenader som avslutas med en kopp te, och varför inte lite inspirerande läsning. Missar inte fotograf Klas Sjöbergs och mitt köksreportage från Målhammar.

Augusti

Sista veckan

Måndag den andra veckan i augusti och det är bara sju dagar kvar på barnens sommarlov. Det har gått alldeles för fort och skolan börjar alldeles för snart, men samtidigt måste jag erkänna att det ska bli lite skönt att få tillbaka lite rutiner igen. Tack och lov är inte sommaren är slut bara för […]