Pioner från Stora Sundby

Plantering av pioner

Min absoluta favoritblomma är pioner. I går var jag tillbaka på Stora Sundby och grävde upp ett antal pionrötter från slottsherren Johan Klingspors enorma pionsamling (som jag vågar påstå att jag inspirerat till). Väl tillbaka på prästgården planterade jag de röda och rosa pionerna i gamla rabatter och gjorde en ny rabatt med bara  de vita. Jag har en liten dröm om att skapa en romantisk månskensträdgård där endast vita blommor lyser i sommarnatten.

Trädgårdarbete är så roligt men väldigt ansträngande för kroppen, vilket jag känner idag. Dessutom är det grått och småkallt ute, så soffan känns extra lockande. Vilken tur att det är långfredag och det är helt okej att lata sig.

Jag längtar dock efter att det fina vädret som ska komma och efter att fortsätta mitt trädgårdsarbete.

Hoppas ni läsare också har en vilsam och skön långfredag!

En rabatt men tre olika och vita pioner är den blygsamma början på min månskensträdgård. Rabatten ligger dock intill en enorm jasminbuske som jag ser från min sovrumsbalkong.

Det går jättebra att dela och plantera om pioner. Gör man det på våren får man vara extra försiktig eftersom  de skott som går avi nte kommer tillbaka. En rabatt men tre olika och vita pioner är den blygsamma början på min månskensträdgård. Rabatten ligger intill en enorm jasminbuske som jag ser från min sovrumsbalkong.

Jag passade också på att gräva upp delar av några rabarberplantor. Jag planterade dem i en ny rabatt intill hallon och svartavinbärsbuskran jag planterade i höstas.

Jag passade också på att gräva upp delar av några rabarberplantor. Jag planterade dem i en ny rabatt intill de hallon- och svartavinbärsbuskar jag planterade i höstas.

Det här är nog största skälet till att jag känner mig lite mör idag. Efter att ha lasta tjugio säckar jord in och ur min bil känner jag inget akut behov av att gå till gymmet.

Det här är nog största skälet till att jag känner mig lite mör idag. Efter att ha lasta tjugio säckar jord in och ur min bil känner jag inget akut behov av att gå till gymmet. Jorden ska användas till odlingslådorna i min ”zengarden”, som jag snart kommer berätta mer om.

 

Kommentarer

Kommentera