Welsh mountain

Ponnyutställning på Salsta

I söndags hade svenska welshponny och cobföreningen utställning på Salsta gård och Lovisa och jag passade på att göra ett snabbesök innan vi var och red på Stora Sundby. Lovisa var lyrisk över alla söta små föl och tack och lov var vädret strålande. Vi hann till och med rida innan himlen öppnade sig och en flod av regn störtade ner.

Visst är det skönt att slippa vattna, men nu får det vara nog – jag vill ha sol och värme. Hoppas att det kommer snart!

På Salta gård bedriver Elisabeth Rudbeck uppfödning av dessa underbart vackra ponnisarna, och det gör hon med framgång. I år har Elisabeth utnämnts till årets uppfödare av SWF (Svenska Welshponny Föreningen).

På Salta gård bedriver Elisabeth Rudbeck uppfödning av dessa underbart vackra ponnyerna, och det gör hon med framgång. I år har Elisabeth utnämnts till årets uppfödare av SWF (Svenska Welshponny Föreningen).

Elisabeth i egen hög person har en av sina vackra ponnyer i siktet.

Elisabeth i egen hög person har en av sina vackra ponnyer i siktet. Hennes bilder brukar bli väldigt bra!

Salsta gård är från början en avstyckning från Stora Sundby gård som  1975 sålde av mina småbarns farfarsbror Gösta Klingspor till Elisabeth Rudbeck.

Salsta gård är från början en avstyckning från Stora Sundby gård som 1975 såldes av mina småbarns gammelfarbror Gösta Klingspor till Elisabeth.

En av Elisabeths vackra ston med litet hingstföl.

En av Salstas vackra ston med litet hingstföl visas upp för domarna.

Elisabeth hälsar att SWF har Riksutställning på Runsten Equestrian i Grödinge söder om Stockholm den 23-24 augusti och att det även kommer vara massor av trevliga kör- och ridklasser.

Elisabeth hälsar att SWF har Riksutställning på Runsten Equestrian i Grödinge söder om Stockholm den 23-24 augusti. Stjärndomare från England kommer  vara på plats och det kommer vara många trevliga kör- och ridklasser att se på.

Lovisa var med och tävlade på Elisabeths ponny Chloé på Salsta år 2012. Det blåste och Chloé blev busig och jag fångade Lovisa mer eller mindre i luften. Men hon fick prisrosett i alla fall.

Lovisa var med och tävlade på Elisabeths ponny Chloé på Salsta år 2012. Det blåste och Chloé blev busig och jag fångade Lovisa mer eller mindre i luften. Men hon var lycklig över sin prisrosett i alla fall. Så söta!

Lille Jeltsin väntade i hagen och vi han precis rida innan ösregnet kom.

Väl på Stora Sundby väntade lille Jeltsin i hagen och vi han precis rida innan ösregnet kom.

Himlen öppnade sig och det blev en ytterst liten men ack så retsam naturkatastof i min trädgårt. Mitt nysådda gräs som just börjat växa!

Himlen öppnade sig och det blev en ytterst liten men ack så retsam naturkatastof i min trädgårt. Mitt nysådda gräs som just börjat växa!

Idag var vi förstås tillbaka i stallet och den här gången var det dags att rida på ponnyn Lisanne, en fin men mycket lerig Lisanne. Ridbanan var i alla fall helt dammfri, men nu vill vi ha sol och värme tack!

Idag var vi förstås tillbaka i stallet och den här gången var det dags att rida på ponnyn Lisanne –  en fin men mycket lerig ponny. Tack vare regnet var i alla fall ridbanan helt dammfri, men nu vill vi ha sol och värme !

 

Kommentarer

Kommentera