Nya polar

Pool på gång

– Mamma, jag har inget att göra.

– Jodå, gå och hoppa lite studsmatta.

– mamma, jag har inget att göra.

– bygg en koja, ge dig ut på äventyr eller varför inte städa ditt rum?

– mamma, jag har inget att göra.

– så skönt, ska vi byta? svarar jag och tänker på allt jag skulle göra om jag inte hade något att göra.

Själv vispar jag pannkaksmet samtidigt som jag ringer diverse hantverkare, svarar på mail, skriver på en artikel, rensar ogräs och klipper gräsmattan – och försöker tänka ut någon rolig sysselsättning åt mina stackars barn som inte har något att göra.

Det är sommarlov och många kompisar går fortfarande på fritids eller är bortresta. All denna lediga tid som måste fyllas med något. Jag skulle kunna göra det lätt för mig och låta barnen spela på sina datorer och paddor, men nej.  Sommarlovet ska inte upplevas sittandes vid en skärm.

När värmen sedan kommer (hoppas vi) så blir det ett evigt packande av picknickkorgen för att sedan sitta vid en strand. Det är jättemysigt en, två eller tre gånger, men sedan blir jag trött på picknik och trött på strandsittande.    

Kanske skulle det underlätta om det fanns en pool.  Ja, kanske är det så att vi måste ha en pool!

Jag har i smyg sedan länge funderat och lite smått planerat att skaffa pool och redan förra året tog jag in en offert från en känd leverantör.  Tidigt i våras började jag på allvar finkamma marknaden för att hitta den bästa lösningen och såklart jag skulle fastna för en leverantör som heter Luxe pool!

Jag har i smyg sedan länge funderat och lite smått planerat att skaffa pool och redan förra året tog jag in en offert från en känd leverantör. Tidigt i våras började jag på allvar finkamma marknaden för att hitta den bästa lösningen och såklart jag skulle fastna för en leverantör som heter scandinavian LUXE pool!

När jag började ringa runt i våras så ruskade folk (och leverantörer) på huvudet och sa att det blir ingen pool i sommar, möjligtvis till hösten. Men när jag grubblat färdigt och bestämt mig så vill jag att det ska gå fort. Med lite envishet går det mesta att lösa!

När jag började ringa runt i våras så ruskade folk (och leverantörer) på huvudet och sa att det blir ingen pool i sommar, möjligtvis till hösten. Men när jag grubblat färdigt och bestämt mig så vill jag att det ska gå fort. I går kom poolen. Med lite envishet går det mesta att lösa!

Det ser onekligen lite trångt ut!  Poolen är en glasafiberpool  på nästan 4x8 meter och som heter Lugano. Jag valde glasfiber på grund av att jag inte gillar plastliner och för att äkta mosaik och kakel inte fungerar inte så bra i vårt klimat. Jag ville heller inte ha en vit eller knallblå pool, utan något som påminner om sten.  På närmare håll skimrar den här poolen som vacker grå granit. Det kommer bli jättesnyggt!

Det ser onekligen lite trångt ut! Poolen är en glasafiberpool på nästan 4×8 meter och som heter Lugano. Jag valde glasfiber på grund av att jag inte gillar plastliner och för att äkta mosaik och kakel inte fungerar så bra i vårt klimat. Jag ville heller inte ha en vit eller knallblå pool, utan något som påminner om sten. På närmare håll skimrar den här poolen som vacker, grå granit (vilket inte framgår på bilden). Det kommer bli jättesnyggt!

Eftersom den tilltänkta placeringen är lite svåråtkomlig så får poolen åka lyftkran över syren och blommande schersmin.

Eftersom den tilltänkta placeringen är lite svåråtkomlig så får poolen åka lyftkran över syren och blommande schersmin.

Lovisa, Adrian och kompisen Izak tittar på från min sovrumsbalkong.

Lovisa, Adrian och kompisen Izak tittar med spänning på från min sovrumsbalkong.

Här gäller det att hålla kol l på knapparna!

Här gäller det att hålla koll på knapparna!

Jan Sundberg på Swedish Luxe pool  har en ”det fixar vi” attityd som jag gillar, och hitintills har han hållit vad han lovat.

Jan Sundberg på scandinavian Luxe pool har en ”det fixar vi” attityd som jag gillar, och hitintills har han hållit vad han lovat.

Lådan med maskineriet fick också åka lyftkran.  Den ska delvis grävas ner för att föra så lite väsen som möjligt. Jag vill helst inte höra något bakgrundssurr.

Lådan med maskineriet fick också åka lyftkran. Den ska delvis grävas ner för att föra så lite väsen som möjligt. Jag vill helst inte höra något bakgrundssurr.

Poolen är på plats och barnen ”provsimmar” lite. Nu återstår bara resten, vilket inte är så bara. En stödmur ska byggas och det tekniska ska kopplas ihop; slangar ska fram och tillbaka från bergvärmepumpen; el och vatten ska fram och givetvis måste ett stort däck och en fasad byggas. Pust! Jag kommer att ha en hel del att hålla koll på ett tag framöver.

Poolen är på plats och barnen ”provsimmar” lite. Nu återstår bara resten, vilket inte är så bara. En stödmur ska byggas och det tekniska ska kopplas ihop; slangar ska fram och tillbaka från bergvärmepumpen; el och vatten ska fram och givetvis måste ett stort däck och en fasad byggas. Pust! Jag kommer att ha en hel del att hålla koll på ett tag framöver.

 

Det är ganska tidskrävande att planera ett poolbygge med allt praktiskt som ska lösas och alla hantverkare som ska finnas på plats vid rätt tidpunkt.  Jag håller tummarna för att jag ska lyckas dra iland projektet. Mitt i allt planerande var tvungen att ordna lite nya polar (i detta fall selfisar) åt min agentur Mikas. Hoppas ingen såg mig när jag stod och smilade åt mig själv i kameran!

Det är ganska tidskrävande att planera ett poolbygge med allt praktiskt som ska lösas och alla hantverkare som ska finnas på plats vid rätt tidpunkt. Jag håller tummarna för att jag ska lyckas dra iland projektet. Mitt i allt var jag tvungen att göra ett avbrott  för att ordna lite nya polar (i detta fall selfisar) åt min agentur Mikas. Hoppas ingen såg mig när jag stod och smilade åt mig själv i kameran!

 

Kommentarer

Kommentera