Tennisdags

Roligt, nyttigt, enkelt och gott!

Äntligen kom jag mig för att inviga mina nya tennisskor! Jag brukar försöka spela en gång i veckan, men förra sommaren kom jag helt av mig. All min energi gick åt till att få någon form av ordning på den vildvuxna prästgårdsträdgården. Det är lite farligt att komma av sig med träning för det kan vara svårt att komma igång igen.

Men vilken tur att tennis är så roligt! När jag väl spelar glömmer jag helt bort hur fysiskt ansträngande det är. Tennis är egentligen en ganska ny sport för mig. Tidigare red jag dressyr och kände inget behov av någon annan sport, men nu när jag inte har någon häst så är tennis en jättebra ersättning. Och det är dessutom nyttigt att lära sig nya saker!

När jag rör mycket på mig blir jag extra sugen på att småäta och det lätt att det blir en och annan smörgås för mycket. Surdegbröd och färska kanelbullar är ju så gott, men vi vet alla att det inte är speciellt nyttigt. Jag har letat efter något annat lockande att knapra på utan att det ska gnaga på samvetet. I går provade jag att baka nyttiga kex och jag måste säga att de blev försvinnande goda!

De här var ingredienserna jag använde, plus vatten och lite flingsalt. Enklare kan det inte bli.

De här var ingredienserna jag använde, plus vatten och lite flingsalt. Enklare kan det inte bli.

Bland 2 dl havregryn (helst glutenfria), 1 dl linfrön, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpafrön, 1 dl sesamfrön, 1 msk olja, 2 dl vatten.

Bland 2 dl havregryn , 1 dl linfrön, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpafrön, 1 dl sesamfrön, 1 msk olja och 2 dl vatten. Låt gärna smeten stå några timmar. Jag brukar lämna min i kylskåpet över natten. På morgonen tillsätter jag mer vatten om det behövs.

Kavla ut smeten på en plåt mellan två bakungnspapper. Strö lite flingsalt över och grädda i 160 grader i en timme. Obs. Ta ut plåten efter tio minuter och skär rutor med en kniv.

Kavla ut smeten på en plåt mellan två bakungnspapper. Strö lite flingsalt över och grädda i 150 grader i ca en timme. Obs. Ta ut plåten efter tio minuter och skär rutor med en kniv.

Jag provade med ekologisk färskost och det blev många jag-ska-bara-ta-en-till. Men det gör ju inte så mycket när det är så här nyttigt.

Kexen blev aningen smuliga men jätttegoda! Jag provade med ekologisk färskost och det blev många jag-ska-bara-ta-en-till. Men det gör ju inte så mycket när det är så här nyttigt. För att göra kexen mindre smuliga har jag senare provat att köra havregrynen i mixern först och tilslatt några matskedar dinkelmjöl, och det har haft önskad effekt. En mosad avokado med vitlök, lite salt och några droppar citron. Väldigt god och nyttig fastfood som passar perfekt till mellis eller som liten snabblunch.

En mosad avokado med vitlök, lite salt och några droppar citron. Väldigt god och nyttig fastfood som passar perfekt till mellis eller som liten snabblunch.

 

Kommentarer

Kommentera