Semlor

Semmeldags

Snö, is och slask.  Tur det går att trösta sig med smaskiga och ekologiska semlor dagar som denna. Det där med att gå ner det extra julkilot får vänta några dagar till.

Semlor är så gott!

Alla barnen och jag drabbades av magsjuka tidigare i veckan. Men nu är vi befriade och att fira med semlor från Printz bageri är inte fel!

Alla barnen och jag drabbades av magsjuka tidigare i veckan. Men nu är vi befriade och att fira med semlor från Printz bageri är inte fel!

Idag kom barnen en aning försent till skolan. Husets jägare Smirre hade tagit med sig en levande och mycket söt liten skogsmus in genom kattluckan. Den stackars musen kämpade för sitt liv medan katten förnöjt lekte med den. Barnen fylldes av medlidande och började gråta och medan jag trösta och förklara att det var försent att rädda musen så klev labradoren Tosie in och kortade ner lidandet, helt enkelt svälja den stackars musen hel! Tårarna byttes till skratt!

Morgonen började dramatiskt med blod och tårar och barnen kom en aning försent till skolan. Husets jägare Smirre hade nämligen tagit med en levande och mycket söt skogsmus genom kattluckan. Den stackars musen kämpade för sitt liv medan katten förnöjt lekte med den och barnen började storgråta. Då klev labradoren Tosie in och räddade situationen – genom att svälja musen hel! Tårarna byttes till skratt!

Lite lustigt hur mina barn kan gråta förtvivlat över en mus medan de utan att blinka kan gå förbi stilleben som denna. En inte ovanlig syn när man växer upp på ett jaktslott.

Lite lustigt hur mina barn kan gråta förtvivlat över en liten mus medan de utan att blinka kan gå förbi troféer som dessa. En inte ovanlig syn när man har en pappa som jagar.

 

Kommentarer

Kommentera