Kräftor

Sensommar och kräftor

I dag har jag känt en föraning av höst i luften. Snart är barnens sommarlov slut och det ska bli ganska skönt att återgå till rutinerna och äntligen ta tag i all de saker som legat i stiltje under sommarlovet och i värmen. Det känns mysigt att dra en mjuk filt över axlarna nu när kvällarna blir mörkare. Snart är det dags att kurra framför brasan igen.

En riktig sensommarfavorit är förstås kräftor och i Hjälmaren har det blivit ganska gott om dem.  Perfekt att servera innan kräftorna är västerbottenpaj med en klick löjrom och crèmen fraiche. Om gästerna är många brukar jag göra minipajer i muffinsformar så att de går att hålla i handen och äta till drinken.  Praktiskt och gott!

Jag är väldigt förtjust i kräftor och tycker till och med att snaps är gott i dess sällskap. Kräftkalas är så typiskt svenskt och jag har vid flera tillfällen haft glädjen att se förvåningen hos vänner från utriket på besök när det ohämmat sörplats och sjungits sånger runt bordet.  Alltid lika roligt!

Jag är väldigt förtjust i kräftor och tycker till och med att snaps är gott i dess sällskap. Kräftkalas är så typiskt svenskt och jag har vid flera tillfällen haft glädjen att se förvåningen hos vänner från utriket på besök när det ohämmat sörplats och sjungits sånger runt bordet. Alltid lika roligt att se!

Hösten är snart här och jag känner att det är hög tid att ta tag i allt som lite stannat av under sommaren. I dag gick jag till gymmet för första gången på hela sommaren. Till min stora glädje (och förvåning)hade jag vilat mig i form och kunde höja vikterna på flera maskiner. Detta tack vara att jag ridit. Tack fina Pampas!

Hösten är snart här och jag känner att det är hög tid att ta tag i allt som lite stannat av under sommaren. I dag gick jag till gymmet för första gången på hela sommaren. Till min stora glädje (och förvåning) hade jag vilat mig i form och kunde höja vikterna på flera maskiner. Detta tack vara att jag kommit igång med ridningen igen. Tack fina Pampas!

 

Kommentarer

Kommentera