Vallmo

Skön måndag

Knallblå himmel och lagom varmt – vilken bra start på veckan! Rörmockaren kom äntligen hit och ordnade pump och kran till en tidigare oanvänd borrad brunn, så nu kommer det finnas vatten så det räcker till både rabatter och kossor och vilda vattenkrig. Och jag har haft ett givande möte med en arkitekt angående ett eventuellt projekt som jag har på gång (men mer om det en annan gång).

Förövrigt borde jag ha tagit mig tid till att sitta med internetsupporten, då internetspöket har varit väldigt mycket i farten på sistone. Men tanken på att sitta inne vid datorn i det underbara vädret kändes allt för olustigt, så jag och Lovisa åkte till stallet istället.

Hoppas ni läsare också haft en bra start på veckan!

Jag började dagen och veckan med en färsk juice på ekologisk morot, apelsin och äpple - väldigt gott och nyttigt!

Jag började  veckan med en färsk juice på ekologisk morot, apelsin och äpple – väldigt gott och nyttigt!

Gillberg VVS är i farten. Förra åter borrades en ny brunn där vattnet tyvärr inte smakade gott. En annan brunn borrades och där kom gott vatten, som tyvärr räckte inte mängden. Nu ska den sämre brunnen komma till nytta som bevattning- smart!

Gillberg VVS är i farten. Förra åter borrades en ny brunn där vattnet tyvärr inte smakade gott. En annan brunn borrades och där kom gott vatten, men som tyvärr inte  räckte i mängd. Nu ska den sämre brunnen komma till nytta som bevattning – smart!

Lovisa är en riktig liten hästtjej och är överlycklig när hon får vara med hästar. Store Pampas verkar väldigt förtjust i barn.

Lovisa är en riktig liten hästtjej och är överlycklig när hon får vara med hästar. Store Pampas verkar rörande förtjust i barn.

Söta welshponnyn Semlan blir ompysslad av Lovisa och Chanel.

Söta welshponnyn Semlan blir ompysslad av Lovisa och Chanel.

Stora Sundbys stall är gammalt men helt är nyrenoverat och nymålat. Den klarblå färgen hittades bakom den träpanel som revs ner från väggarna. Just den här delen av stallet var förr till för hästvagnarna och där halmånefönsterna är var en gång två stora portar där häst och vagn kunde köra in.

Stora Sundbys stall är gammalt men helt nyrenoverat och nymålat. Den klarblå färgen hittades bakom den träpanel som revs ner från väggarna. Just den här delen av stallet var förr till för hästvagnarna och under halmånefönsterna  var en gång två stora portar där häst och vagn kunde köra in.

Jag hade roligt på fina Pampas. Nu är det fjärde gången jag rider honom (och femte gången jag rider på sex år!) så jag har lite svårt att orka med att hålla ihop alla hästkrafterna. Men det börjar redan kännas bättre.  Efter ett sånt här ridpass behöver jag inte gå till gymmet!

Jag hade roligt på fina Pampas. Nu är det fjärde gången jag rider honom (och femte gången jag rider på sex år!)  och jag har lite svårt att orka hålla ihop alla hästkrafterna. Men det börjar redan kännas bättre. Efter ett sånt här ridpass behöver jag verkligen inte gå till gymmet!

Det är så vacker t på Stora Sundby. Lilla Lovisa hejar på mamma.

Det är så vackert med alla de blommande kastanjeträden runt ridbanan. Vi kommer snat tillbaka hit igen!

 

Kommentarer

Kommentera