Hyn är viktigast

Skönhets och hälsotips

I dag har jag äntligen fått tillbaka mitt kontor! Kontorsrummet har de senaste två månaderna varit mer valparnas sovrum än något annat. Men nu har jag bara två valpar kvar och inget behov av en valphage på natten – skönt!

Jag tänkte passa på att ge lite hälso- och skönhetstips inför helgen. I går skrev jag att mitt hår måste vara bra för att jag ska känna mig snygg. Det som faktiskt är ännu viktigare för mig är hyn. En frisk och sund hy är så attraktivt, oavsett ålder tycker jag.

Den hy man har beror förstås massor på gener och på vad nyttigt eller onyttigt man stoppar i sig. Men överlägset snabbast effekt på min hy är sömn. Jag kan se brist på sömn på en gång, liksom en god natts sömn är den bästa skönhetskur jag känner till.

Att använda bra crèmer och att skrubba sig är också viktigt. Jag har tidigare berättat att jag gör egen bodybutter (som jag inte vill vara utan). Vad jag inte berättat är att jag använder bryggkaffe som skrubb till både kropp och ansikte. Jag blandar helt enkelt kaffe med yoghurt och lite olja. Och om jag gjort juice eller smoothies på ananas så blandar jag det gärna med kaffet och låter smeten sitta kvar som en ansiktsmask. Det låter kladdigt (vilket det är) men effekten är omedelbar och hyn får jättefin lyster.

Tidigare brukade jag göra skrubb av vanlig salt och rapsolja, men saltet är för vasst för ansiktet och dessutom smälter saltkornen i duschvattnet. Kaffedoften är lite svår i badrumssammanhang, men för övrigt är det klart överlägset som skrubb och slår de flesta exklusiva produkter jag använt.

Det här blev ett inlägg i fåfängans tecken. Men det är inget fel med att vara lite fåfäng. Jag önskar er alla en vacker helg med extra mycket tid till att pyssla om er själva och till att njuta av riktigt god skönhetssömn!

Efter att ha blivit van med hemmagjorda bodybutter vill jag helst inte använda kommersiella crèmer. Titta gärna på receptet under inlägg ” Min egna bodybutter”. När det blir varmare sjunker hållbarheten och därför har jag nu provat att blanda i rosenblomsvatten istället för tee eller juice. Bodybuttern blev så bra!

Efter att ha blivit van med hemmagjord bodybutter vill jag helst inte använda kommersiella kroppscrèmer. Titta gärna på receptet under inlägg ” Min egna bodybutter”. När det blir varmare sjunker hållbarheten och därför har jag nu provat att blanda i rosenblomsvatten istället för tee eller juice. Bodybuttern blev så bra!

Här har jag gjort äppelpajsmoothie.  Jag mixade ett äpple med kanel, vanilj och sojamjöl. Och så hade jag i lite grönkål också, bara för att det är så nyttigt. Till och med barnen tycket det var gott!

Här har jag gjort äppelpajsmoothie. Jag mixade äpple med kanel, vanilj och sojamjöl. Och så hade jag i lite grönkål också, bara för att det är så nyttigt. Till och med barnen tycket det var gott!

Jag önskar er alla en glad, skön och vacker helg!

Jag önskar er alla en glad, skön och vacker helg!

 

Kommentarer

Kommentera