Grönt är skönt

Soliga dagar!

Äntligen har värmen kommit tillbaka! Det är så underbart grönt och skönt och livet på landet är som allra bäst. Även kissen Smirre tycker att livet är toppen. Han har blivit ett år nu och fått en alldeles egen kattlucka som han springer ut och in i när det passar. För att visa sin uppskattning – och sin jaktförmåga – har han börjat lämna överraskningar i form av halvätna sorkar på olika ställen inne i huset. Det är inte så trevligt, men jag klagar inte. Jag är tacksam över att han gör sitt jobb som sorkjägare!

En och annan  sork går relativt lätt att städa bort. Värre är det med myrorna som anser att det är fritt fram att flytta in så här års. Varför vill de vara inne när det är så härligt ute? Myrorna och jag för krig och tyvärr har jag varit tvungen att ta till kemiska vapen. Livet på landet har onekligen sina nackdelar, men just så här års känns de ändå obetydliga.

Nu ska jag ut och påta i trädgården och lite senare idag ska jag upp på hästryggen igen. Det ska bli spännande att känna om jag blir lika slut den här gången.

Jag hoppas ni läsare får en underbar dag!

Smirre må vara söt och len, men bakom den mjuka fasade döljer sig ett slipat rovdjur.

Smirre må vara söt och len, men bakom den mjuka fasade döljer sig ett slipat rovdjur.

Idag har jag roat mig med att klippa gångar i den gamla frukträdgården.

Jag har roat mig med att klippa gångar i den gamla frukträdgården. Så småning om blir gräset högt och det är  så är så härligt att sena sommarkvällar kunna strosa längst de klippta i gångarna.

Frukträden är gamla och mossiga, men brukar ge mycket frukt ändå.

Frukträden är gamla och mossiga, men brukar ge mycket frukt ändå.

I går var jag och hälsa på min dotter Elsa som studerar i Linköping. Bakom Elsa blommar en fantastisk Prunus hybrida ’Accolade’. Jag är på jakt efter något att ersätta de gigantiska cypresserna framför mitt hus. Kanske skulle detta kunna vara något?

I går var jag och hälsa på min dotter Elsa som studerar i Linköping. Vi besökte den fina Trädgårdsföreningen som ligger centralt i staden. Bakom Elsa blommar en fantastisk Prunus hybrida ’Accolade’. Jag är på jakt efter något att ersätta de gigantiska cypresserna framför mitt hus. Kanske skulle detta kunna vara något?

Elsa och jag besökta Trädgårdsföreningen i Linköping. Parken, det fina växthuset och Caféet är väl värt att besöka.

Parken, caféet och inte minst det fina växthuset på Trädgårdsföreningen är väl värt ett besök.

Det fanns mycket fint att handla, som till exempel plantor med mogna smultron.  Jag nöjde mig dock med ytterligare fröpåsar.

Det fanns mycket fint att köpa, som till exempel klättrande smultronplantor med mogna bär. Jag nöjde mig dock med ytterligare fröpåsar.

Och så hade de självplock på tulpaner. Härlig färger!

Och så hade de självplock på tulpaner.  Vilka härliga färger!

 

Kommentarer

Kommentera