Biblioteket

Spöken i biblioteket

Jag börjar undra om det spökar här på prästgården. Kanske finns det ett litet retsamt spöke som specialiserat sig på att sabotera allt tekniskt som har med internet att göra. För hur ska jag annars förklara att sonos-högtalarna, telefonen och tv:n  (som alla på ett eller annat sätt är kopplade till bredbandskabeln jag låtit gräva fram till huset) ena dagen fungerar perfekt och nästa dag inte alls, och ibland någonstans mitt i mellan?

Jag spenderade den snöiga vårdagsjämningen i det skåp i biblioteket jag helst vill slippa öppna. Där slingrar sig en mängd sladdar in och ut genom olika blinkande routrar och om någon sladd slingrat fel så blir det tekniskt kaos i hela huset.

Efter att ha pratat ett antal timmar med olika supportrar så var det tillslut en kille som uppmärksammade att diverse olika IP- adresser på något sätt störde varandra, fast bara ibland. Det skulle jag ha tänkt på förstås! Dessutom hade flera kablar på något obegripligt vis hamnat på helt fel ställe.

Tack och lov har jag åter igen wifi och tv:n fungerar, men någon musik går mystiskt nog inte att få ur högtalarna, så det är lika bra att ringa upp supporten igen. Eller jag kanske borde jaga ett retsamt spöke istället?

Mina små trassliga problem hindrar dock inte att solen åter skiner och att våren kommit tillbaka! Jag önskar er läsare en fin och trasselfri fredag!

Jag är väldigt nöjd med min bokhylla som täcker en hel vägg (och jag kommer snart berätta hur det gick till att bygga den) men just det här skåpet är jag tacksam om jag slipper öppna. Här finns ett kaosliknande trassel av sladdar och IP-adresser som stundtal verka leva sitt eget liv. På något obegripligt sätt fungerar det dock oftast bra, men tyvärr bara oftast.

Jag är väldigt nöjd med min bokhylla som täcker en hel vägg och jag kommer snart berätta hur det gick till att bygga den. Just det här skåpet är jag tacksam om jag slipper öppna. Här finns ett kaosliknande trassel av sladdar och IP-adresser som stundtal verkar leva sitt eget liv. På något obegripligt sätt fungerar det dock oftast bra, men tyvärr bara oftast.

Tack och lov har solen börjat värma igen och i dag fick valparna sova en stund på trappan.

Det är skönt att solen börjat värma igen och i dag fick valparna njuta av att sova på trappan en stund.

Den här lilla killen är den enda valpen som inte redan är tingad av alla sju. Nu när jag fått tillbaka internet så ska jag passa på att uppdatera valpannonsen.  Jag är visserligen väldigt sugen på att ha kvar honom själv, men det vore lite knepigt att spara en hane när jag redan har en tik.

Den här lilla killen är den enda valpen som inte redan är tingad av alla sju. Nu när jag fått tillbaka internet så ska jag passa på att uppdatera valpannonsen. Jag är visserligen väldigt sugen på att ha kvar honom själv, men det vore lite knepigt att spara en hane när jag redan har en tik.

 

Kommentarer

Kommentera