Fendi Casa har nyligen öppnat ett imponerande showroom i nyrenoverade barockpalatset Palazzo Orsi Mangelli söder om Bologna, inrett av Jacques Grange.

Fendi Casa har nyligen öppnat ett imponerande showroom i nyrenoverade barockpalatset Palazzo Orsi Mangelli söder om Bologna, inrett av Jacques Grange.

Bländande inredning från Fendi

AV Sanna Strömquist
Klä ditt hem i lyxig design från modehusens hemkollektioner. Just nu är vi på Gods & Gårdar extra sugna på vackra ting från italienska modehuset Fendi.

Italienska lyxmodehuset Fendi grundades 1925 i Rom av Edoardo Fendi och Adele Casagrande Fendi och har sedan dess gått i arv inom familjen. I dag är det barnbarnet Silvia Venturini Fendi som håller i de kreativa trådarna, tillsammans med modegeniet Karl Lagerfeld, som designat Fendis modekollektioner sedan mitten av 1960-talet. Fokus är i dag liksom för nittio år sedan högkvalitativ och innovativ design av skinn och päls. Både i mode- och inredningskollektionerna. Höstens catwalk hade italiensk hantverksskicklighet som tema – och nordiska landskap som inspiration. Sofistikerat och sportigt i murriga färger och vintervitt.

Nordiska influenser syns på höstens catwalk. Silvia Venturini Fendi håller sedan 1994 i varumärkets kreativa trådar. Designern Thierry Lemaires inbjudande Camelot Sofa kombinerar stilrena linjer med mjuk sammet.

Nordiska influenser syns på höstens catwalk. Silvia Venturini Fendi håller sedan 1994 i varumärkets kreativa trådar. Designern Thierry Lemaires inbjudande Camelot Sofa kombinerar stilrena linjer med mjuk sammet.

I hemkollektionen är det tidlös samtidselegans med en touch av anrik glamour som gäller. Nytt
för i år är ett samarbete med den franska arkitekten Thierry Lemaire som bland annat skapat en elegant sammetssoffa. Medan ett nytt överdådigt showroom, Fendi Casa, i Palazzo Orsi Mangelli, ett nyupprustat barockpalats söder om Bologna, inretts av Jacques Grange.

Generösa former och  eleganta kurvor i nya  Leonardo Table.

Generösa former och eleganta kurvor i nya Leonardo Table.

Kommentarer

Kommentera

Clive Christians inredning Victorian har hämtat inspiration från 1800-talets rikt dekorerade salonger.

Läckert kök i 1800-talsstil

Under den viktorianska eran var köket en arbetsplats för pigor och husor. Här har man i stället hämtat inspiration från tidens fina salonger och skapat ett kök i överdådig 1800-talsstil.

Stora salen har inspirerats av slottet Vaux-le-Vicomte i Frankrike.

6 fantastiska vardagsrum

Vardagsrummet är det rum i våra hem där vi lägger mest krut och som är tongivande för husets stil. Här är sex vackra vardagsrum som publicerats i Gods & Gårdar under 2014. Varsågod! Inspireras och njut!

Följ med hem till Anne Charlotte, som återskapat den ursprungliga känslan i sitt sekelskifteskök.

Platsbyggt drömkök med sekelskifteskänsla

När Anne Charlotte och Stefan flyttade in i 1800-talsvåningen var köket ett hopkok av 1930- och 70-tal. Idag har de återskapat sekelskifteskänslan, med inspiration från gamla fotografier.

Badkaret i grön carraramarmor är väl tilltaget, två meter långt. Kandelaber, 1810. Lampetter i jugend, 1910, och förgylld spegel tillhör originalinteriören 1910 på Årsta slott. Karmstol, 1840-tal, tillhör Fredrika Bremervåningen, Årsta slott.

Sagolikt slottsbad i marmor

Drömbadrummet i marmor från 1910 finns på Årsta slott. Vår stylist byggde upp en härlig inredning i det sagolika badet med fin frotté, antikviteter och rara detaljer. Titta njut och inspireras.

GoG_Vaxthus_Planthouse

Ståtliga växthus

Drömmer du om en härligt grön oas där du kan njuta av exotiska växter, frukt och egenodlade kryddor? Här är åtta växthus att låta sig inspireras av.