Fendi Casa har nyligen öppnat ett imponerande showroom i nyrenoverade barockpalatset Palazzo Orsi Mangelli söder om Bologna, inrett av Jacques Grange.

Fendi Casa har nyligen öppnat ett imponerande showroom i nyrenoverade barockpalatset Palazzo Orsi Mangelli söder om Bologna, inrett av Jacques Grange.

Bländande inredning från Fendi

AV Sanna Strömquist
Klä ditt hem i lyxig design från modehusens hemkollektioner. Just nu är vi på Gods & Gårdar extra sugna på vackra ting från italienska modehuset Fendi.

Italienska lyxmodehuset Fendi grundades 1925 i Rom av Edoardo Fendi och Adele Casagrande Fendi och har sedan dess gått i arv inom familjen. I dag är det barnbarnet Silvia Venturini Fendi som håller i de kreativa trådarna, tillsammans med modegeniet Karl Lagerfeld, som designat Fendis modekollektioner sedan mitten av 1960-talet. Fokus är i dag liksom för nittio år sedan högkvalitativ och innovativ design av skinn och päls. Både i mode- och inredningskollektionerna. Höstens catwalk hade italiensk hantverksskicklighet som tema – och nordiska landskap som inspiration. Sofistikerat och sportigt i murriga färger och vintervitt.

Nordiska influenser syns på höstens catwalk. Silvia Venturini Fendi håller sedan 1994 i varumärkets kreativa trådar. Designern Thierry Lemaires inbjudande Camelot Sofa kombinerar stilrena linjer med mjuk sammet.

Nordiska influenser syns på höstens catwalk. Silvia Venturini Fendi håller sedan 1994 i varumärkets kreativa trådar. Designern Thierry Lemaires inbjudande Camelot Sofa kombinerar stilrena linjer med mjuk sammet.

I hemkollektionen är det tidlös samtidselegans med en touch av anrik glamour som gäller. Nytt
för i år är ett samarbete med den franska arkitekten Thierry Lemaire som bland annat skapat en elegant sammetssoffa. Medan ett nytt överdådigt showroom, Fendi Casa, i Palazzo Orsi Mangelli, ett nyupprustat barockpalats söder om Bologna, inretts av Jacques Grange.

Generösa former och  eleganta kurvor i nya  Leonardo Table.

Generösa former och eleganta kurvor i nya Leonardo Table.

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

GoG_Vaxthus_Classicum

Ståtliga växthus

Drömmer du om en härligt grön oas där du kan njuta av exotiska växter, frukt och egenodlade kryddor? Här är åtta växthus att låta sig inspireras av.

Badkar från engelska Drummond’s.

5 idéer för badrum

Drömmer du om att bygga nytt badrum? Gods & Gårdar har plockat ut fem badfavoriter ur höstens nyheter.

En modern variant av klänningen som Jeanne Parmentier (1634–1710) bär på porträttet finns hos Thalia för 17 500 kr. Tyget Arietta sky i blågrå, 615 kr/m, Designers Guild. Tygskor i silverglitter, 3 795 kr, Stockholm Market. Grå bänk, 11 190 kr, Oscar & Clothilde.

Isblå slottsdrömmar

Dröm dig bort till en slottfest med dans under kristallkronor och i skenet av ljuset från kandelabrar. Frasande siden, guldglimmande skor och Lövsta bruks vackra miljö bjuder på slottsinspiration.

Clive Christians inredning Victorian har hämtat inspiration från 1800-talets rikt dekorerade salonger.

Läckert kök i 1800-talsstil

Under den viktorianska eran var köket en arbetsplats för pigor och husor. Här har man i stället hämtat inspiration från tidens fina salonger och skapat ett kök i överdådig 1800-talsstil.