Etro Home hämtar inspiration i en resa genom anrika slottsmiljöer-

Etro Home hämtar inspiration i en resa genom anrika slottsmiljöer-

Exklusiv bohemglamour

Jeanette Bergenstav

Paisley, bohemglamour och mönsterfrossa. Nu återspeglas modehusens catwalkstil även i hemkollektionerna. Varför inte klä ditt hem i Etro Home?

Bereste italienske ekonomen Gimmo Etro lanserade textilföretaget Etro i Milano 1968. Paisleymönstrat har funnits med sedan dag ett och är i dag ett välkänt signum för varumärket. Det lär för övrigt finnas ett omfattande arkiv med inspirationsmaterial på huvudkontoret, bland annat ett stort antal antika kashmirsjalar. I början av 1990-talet kompletterades den framgångsrika textil- och heminredningslinjen med en lika mönsterstark modekollektion, som visats på catwalken i Milano. Etro drivs idag av Gimmos fyra barn – Kean, Ippolito, Veronica samt Jacopo som är kreativ chef för hemkollektionen. I år har textilerna för första gången kompletterats med möbler, bland annat med ett bord dekorerat med varumärkets ikoniska paisleymönster.

 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Etro Home
Clive Christians inredning Victorian har hämtat inspiration från 1800-talets rikt dekorerade salonger.

Läckert kök i 1800-talsstil

Under den viktorianska eran var köket en arbetsplats för pigor och husor. Här har man i stället hämtat inspiration från tidens fina salonger och skapat ett kök i överdådig 1800-talsstil.

Stora salen har inspirerats av slottet Vaux-le-Vicomte i Frankrike.

6 fantastiska vardagsrum

Vardagsrummet är det rum i våra hem där vi lägger mest krut och som är tongivande för husets stil. Här är sex vackra vardagsrum som publicerats i Gods & Gårdar under 2014. Varsågod! Inspireras och njut!

Följ med hem till Anne Charlotte, som återskapat den ursprungliga känslan i sitt sekelskifteskök.

Platsbyggt drömkök med sekelskifteskänsla

När Anne Charlotte och Stefan flyttade in i 1800-talsvåningen var köket ett hopkok av 1930- och 70-tal. Idag har de återskapat sekelskifteskänslan, med inspiration från gamla fotografier.

Badkaret i grön carraramarmor är väl tilltaget, två meter långt. Kandelaber, 1810. Lampetter i jugend, 1910, och förgylld spegel tillhör originalinteriören 1910 på Årsta slott. Karmstol, 1840-tal, tillhör Fredrika Bremervåningen, Årsta slott.

Sagolikt slottsbad i marmor

Drömbadrummet i marmor från 1910 finns på Årsta slott. Vår stylist byggde upp en härlig inredning i det sagolika badet med fin frotté, antikviteter och rara detaljer. Titta njut och inspireras.

GoG_Vaxthus_Planthouse

Ståtliga växthus

Drömmer du om en härligt grön oas där du kan njuta av exotiska växter, frukt och egenodlade kryddor? Här är åtta växthus att låta sig inspireras av.