Etro Home hämtar inspiration i en resa genom anrika slottsmiljöer-

Etro Home hämtar inspiration i en resa genom anrika slottsmiljöer-

Exklusiv bohemglamour

Jeanette Bergenstav

Paisley, bohemglamour och mönsterfrossa. Nu återspeglas modehusens catwalkstil även i hemkollektionerna. Varför inte klä ditt hem i Etro Home?

Bereste italienske ekonomen Gimmo Etro lanserade textilföretaget Etro i Milano 1968. Paisleymönstrat har funnits med sedan dag ett och är i dag ett välkänt signum för varumärket. Det lär för övrigt finnas ett omfattande arkiv med inspirationsmaterial på huvudkontoret, bland annat ett stort antal antika kashmirsjalar. I början av 1990-talet kompletterades den framgångsrika textil- och heminredningslinjen med en lika mönsterstark modekollektion, som visats på catwalken i Milano. Etro drivs idag av Gimmos fyra barn – Kean, Ippolito, Veronica samt Jacopo som är kreativ chef för hemkollektionen. I år har textilerna för första gången kompletterats med möbler, bland annat med ett bord dekorerat med varumärkets ikoniska paisleymönster.

 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Etro Home
GoG_Vaxthus_Classicum

Ståtliga växthus

Drömmer du om en härligt grön oas där du kan njuta av exotiska växter, frukt och egenodlade kryddor? Här är åtta växthus att låta sig inspireras av.

Badkar från engelska Drummond’s.

5 idéer för badrum

Drömmer du om att bygga nytt badrum? Gods & Gårdar har plockat ut fem badfavoriter ur höstens nyheter.

En modern variant av klänningen som Jeanne Parmentier (1634–1710) bär på porträttet finns hos Thalia för 17 500 kr. Tyget Arietta sky i blågrå, 615 kr/m, Designers Guild. Tygskor i silverglitter, 3 795 kr, Stockholm Market. Grå bänk, 11 190 kr, Oscar & Clothilde.

Isblå slottsdrömmar

Dröm dig bort till en slottfest med dans under kristallkronor och i skenet av ljuset från kandelabrar. Frasande siden, guldglimmande skor och Lövsta bruks vackra miljö bjuder på slottsinspiration.

Clive Christians inredning Victorian har hämtat inspiration från 1800-talets rikt dekorerade salonger.

Läckert kök i 1800-talsstil

Under den viktorianska eran var köket en arbetsplats för pigor och husor. Här har man i stället hämtat inspiration från tidens fina salonger och skapat ett kök i överdådig 1800-talsstil.

Stora salen har inspirerats av slottet Vaux-le-Vicomte i Frankrike.

6 fantastiska vardagsrum

Vardagsrummet är det rum i våra hem där vi lägger mest krut och som är tongivande för husets stil. Här är sex vackra vardagsrum som publicerats i Gods & Gårdar under 2014. Varsågod! Inspireras och njut!