amerikansk-craftsman-koek

Inred snyggt med den klassiska biblioteksstegen

av amanda Strömberg, Houzz
Renovering och heminredning
Bokhyllan i vardagsrummet, skafferiet i köket, skåpet på kontoret – en rullande stege gör att du med enkelhet når prylarna högst upp.

Är du en av dem som jämt går på jakt efter något som är både stabilt och högt nog när du ska ha tag på sakerna som ligger högst upp i hyllan? Ett fast hjälpmedel likt en rullande biblioteksstege, som är både snygg och praktisk, kan då vara lösningen för dig.

Smidigt i köket
Den här bostaden, som en gång i tiden var ett bibliotek, har man inrett med charmiga detaljer som till en viss del påminner om den tidigare epoken. I köket ser vi ett slående exempel i form av en rullande biblioteksstege – ett både stilfullt och praktiskt element som gör att de boende enkelt kan nå det som finns högst upp i köksskåpen.

Användbart i garderoben
Förvaring som sträcker sig ända upp till taket är en gåva i ett litet sovrum, även om det innebär att det enda sättet du når upp är med hjälp av en stege. För att få stegen att bli en del av resten av utrymmet är ett tips att matcha träet i garderoben med träet som stegen är gjord av. På så sätt får du en subtil och elegant helhet som du kan njuta av.

Hjälpsamt i matsalen
När man ska hantera ömtåliga saker som ska upp till eller ner ifrån en högre höjd är det bra att ha något stabilt att stå på – en biblioteksstege kan då vara en smart lösning. En sak som dock är viktig att tänka på, när man ska fästa en stege i en fristående möbel som på bilden, är att möbeln i sig sitter fast i i en rejäl vägg. Vänd dig till en byggnadsentreprenör för att få den hjälp du behöver för just ditt utrymme.

Praktiskt i vardagsrummet
Många väljer bort en rullande biblioteksstege, främst i vardagsrummet där det ofta blir mycket spring, eftersom de tror att snubbelrisken är stor när stegen inte används. Men vad man kanske inte vet är att de flesta stegtillverkare erbjuder mekanismer som gör att man kan trycka in stegen tätt mot skåpet – visst är det smart?

Lättillgängligt i hallen
En rullande, fastsatt stege kan vara extra praktisk i hallen hemma hos en barnfamilj. Då kan alla nå kläderna högst upp i hyllan, och de mindre i familjen kan mycket enklare ta hand om sig själva, vilket förhoppningsvis minskar morgonstressen. Tänk dock på att man måste ha de rätta säkerhetsåtgärderna, och att de allra minsta barnen inte ska klättra på stegen utan direkt uppsikt.

Underlättande på kontoret
Underlätta arbetsprocessen genom att montera en stege på räls i hemmakontoret. På så sätt slipper du spilla tid på att leta efter något stabilt att stå på när du ska nå pärmarna som står allra högst upp.

Resurs i sovrummet
När det är dags att bädda rent i våningssängen är det riktigt praktiskt att ha en flyttbar stege som hjälper dig att nå.

Stabilt i badrummet
Det ska få plats mycket saker i badrummet och har man utrymme kan det vara smidigt med stora förvaringsskåp som här på bilden. Men för att nå högst upp i skåpen behövs ett hjälpmedel och vad är då bättre än en stabil stege som sitter fast på sin plats?

Mer inspiration: 

Renovering och heminredning

Kommentarer

Kommentera

Badkar från engelska Drummond’s.

5 idéer för badrum

Drömmer du om att bygga nytt badrum? Gods & Gårdar har plockat ut fem badfavoriter ur höstens nyheter.

En modern variant av klänningen som Jeanne Parmentier (1634–1710) bär på porträttet finns hos Thalia för 17 500 kr. Tyget Arietta sky i blågrå, 615 kr/m, Designers Guild. Tygskor i silverglitter, 3 795 kr, Stockholm Market. Grå bänk, 11 190 kr, Oscar & Clothilde.

Isblå slottsdrömmar

Dröm dig bort till en slottfest med dans under kristallkronor och i skenet av ljuset från kandelabrar. Frasande siden, guldglimmande skor och Lövsta bruks vackra miljö bjuder på slottsinspiration.

Clive Christians inredning Victorian har hämtat inspiration från 1800-talets rikt dekorerade salonger.

Läckert kök i 1800-talsstil

Under den viktorianska eran var köket en arbetsplats för pigor och husor. Här har man i stället hämtat inspiration från tidens fina salonger och skapat ett kök i överdådig 1800-talsstil.

Stora salen har inspirerats av slottet Vaux-le-Vicomte i Frankrike.

6 fantastiska vardagsrum

Vardagsrummet är det rum i våra hem där vi lägger mest krut och som är tongivande för husets stil. Här är sex vackra vardagsrum som publicerats i Gods & Gårdar under 2014. Varsågod! Inspireras och njut!

Följ med hem till Anne Charlotte, som återskapat den ursprungliga känslan i sitt sekelskifteskök.

Platsbyggt drömkök med sekelskifteskänsla

När Anne Charlotte och Stefan flyttade in i 1800-talsvåningen var köket ett hopkok av 1930- och 70-tal. Idag har de återskapat sekelskifteskänslan, med inspiration från gamla fotografier.