Exklusiva material och hantverkskänsla kännetecknar Bottega

Exklusiva material och hantverkskänsla kännetecknar Bottega Venetas design.

Lyxig design från Bottega Veneta

Av Susanna Strömquist
Klä ditt hem i Bottega Veneta! Modehusets stil återspeglas nu i hemkollektionerna.

Lyxiga varumärket Bottega Veneta grundades 1966 och är i dag märket som gäller för alla som uppskattar diskret superlyx och gediget hantverk. Det bästa av det bästa – och alla sanna kännares favoritmärke när det gäller designerväskor. Här finns inte ett synligt varumärke i sikte, vare sig i mode- accessoar- eller i hemkollektionen, som lanserades 1906. Företagets slogan är ”när det räcker med dina egna initialer”. Sedan hyllade designern Tomas Maier tog över som kreativ chef i början av 2000-talet har den handflätade skinndesignen ”interaccio” blivit varumärkets främsta kännetecken. Designen återkommer såväl i väskor som på hemdesignen. Den dämpade färgskalan tas även upp i den senaste hemkollektionen med betoning på svart vitt, beige och accenter som rött, lila och senapsgult – som i en inbjudande sammetssoffa.

 

Exklusiv modulsoffa i sammet.

Exklusiv modulsoffa i sammet.

Kommentarer

Kommentera

Badkar från engelska Drummond’s.

5 idéer för badrum

Drömmer du om att bygga nytt badrum? Gods & Gårdar har plockat ut fem badfavoriter ur höstens nyheter.

En modern variant av klänningen som Jeanne Parmentier (1634–1710) bär på porträttet finns hos Thalia för 17 500 kr. Tyget Arietta sky i blågrå, 615 kr/m, Designers Guild. Tygskor i silverglitter, 3 795 kr, Stockholm Market. Grå bänk, 11 190 kr, Oscar & Clothilde.

Isblå slottsdrömmar

Dröm dig bort till en slottfest med dans under kristallkronor och i skenet av ljuset från kandelabrar. Frasande siden, guldglimmande skor och Lövsta bruks vackra miljö bjuder på slottsinspiration.

Clive Christians inredning Victorian har hämtat inspiration från 1800-talets rikt dekorerade salonger.

Läckert kök i 1800-talsstil

Under den viktorianska eran var köket en arbetsplats för pigor och husor. Här har man i stället hämtat inspiration från tidens fina salonger och skapat ett kök i överdådig 1800-talsstil.

Stora salen har inspirerats av slottet Vaux-le-Vicomte i Frankrike.

6 fantastiska vardagsrum

Vardagsrummet är det rum i våra hem där vi lägger mest krut och som är tongivande för husets stil. Här är sex vackra vardagsrum som publicerats i Gods & Gårdar under 2014. Varsågod! Inspireras och njut!

Följ med hem till Anne Charlotte, som återskapat den ursprungliga känslan i sitt sekelskifteskök.

Platsbyggt drömkök med sekelskifteskänsla

När Anne Charlotte och Stefan flyttade in i 1800-talsvåningen var köket ett hopkok av 1930- och 70-tal. Idag har de återskapat sekelskifteskänslan, med inspiration från gamla fotografier.