Exklusiva material och hantverkskänsla kännetecknar Bottega

Exklusiva material och hantverkskänsla kännetecknar Bottega Venetas design.

Lyxig design från Bottega Veneta

Av Susanna Strömquist
Klä ditt hem i Bottega Veneta! Modehusets stil återspeglas nu i hemkollektionerna.

Lyxiga varumärket Bottega Veneta grundades 1966 och är i dag märket som gäller för alla som uppskattar diskret superlyx och gediget hantverk. Det bästa av det bästa – och alla sanna kännares favoritmärke när det gäller designerväskor. Här finns inte ett synligt varumärke i sikte, vare sig i mode- accessoar- eller i hemkollektionen, som lanserades 1906. Företagets slogan är “när det räcker med dina egna initialer”. Sedan hyllade designern Tomas Maier tog över som kreativ chef i början av 2000-talet har den handflätade skinndesignen “interaccio” blivit varumärkets främsta kännetecken. Designen återkommer såväl i väskor som på hemdesignen. Den dämpade färgskalan tas även upp i den senaste hemkollektionen med betoning på svart vitt, beige och accenter som rött, lila och senapsgult – som i en inbjudande sammetssoffa.

 

Exklusiv modulsoffa i sammet.

Exklusiv modulsoffa i sammet.

Kommentarer

Kommentera

Clive Christians inredning Victorian har hämtat inspiration från 1800-talets rikt dekorerade salonger.

Läckert kök i 1800-talsstil

Under den viktorianska eran var köket en arbetsplats för pigor och husor. Här har man i stället hämtat inspiration från tidens fina salonger och skapat ett kök i överdådig 1800-talsstil.

Stora salen har inspirerats av slottet Vaux-le-Vicomte i Frankrike.

6 fantastiska vardagsrum

Vardagsrummet är det rum i våra hem där vi lägger mest krut och som är tongivande för husets stil. Här är sex vackra vardagsrum som publicerats i Gods & Gårdar under 2014. Varsågod! Inspireras och njut!

Följ med hem till Anne Charlotte, som återskapat den ursprungliga känslan i sitt sekelskifteskök.

Platsbyggt drömkök med sekelskifteskänsla

När Anne Charlotte och Stefan flyttade in i 1800-talsvåningen var köket ett hopkok av 1930- och 70-tal. Idag har de återskapat sekelskifteskänslan, med inspiration från gamla fotografier.

Badkaret i grön carraramarmor är väl tilltaget, två meter långt. Kandelaber, 1810. Lampetter i jugend, 1910, och förgylld spegel tillhör originalinteriören 1910 på Årsta slott. Karmstol, 1840-tal, tillhör Fredrika Bremervåningen, Årsta slott.

Sagolikt slottsbad i marmor

Drömbadrummet i marmor från 1910 finns på Årsta slott. Vår stylist byggde upp en härlig inredning i det sagolika badet med fin frotté, antikviteter och rara detaljer. Titta njut och inspireras.

GoG_Vaxthus_Planthouse

Ståtliga växthus

Drömmer du om en härligt grön oas där du kan njuta av exotiska växter, frukt och egenodlade kryddor? Här är åtta växthus att låta sig inspireras av.