Hipp hurra för prinsessan Estelle!

Hipp hurra för prinsessan Estelle!

Grattis Prinsessan Estelle – tre år idag!

Av Petra Lindell Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se
Idag fyller charmiga lilla prinsessan Estelle tre år! Här är kungahusets nya bilder på en glad liten snöprinsessa som åker skidor och kastar snöboll vid Haga slott.
Tre år och redan en liten skidprinsessa.

Tre år och redan en liten skidprinsessa.

Estelle Silvia Ewa Mary, hertiginna av Östergötland och prinsessa av Sverige föddes den 23 februari klockan 04:26 på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Idag fyller vår charmiga lilla prinsessa tre år och har redan har blivit fotografernas och folkets favorit vid offentliga framträdanden. Hur treårsdagen ska firas är inte känt. De tidigare födelsedagarna har firats med familjen.

Söt lillsessa i vintervit kappa och matchande mössa.

Söt lillsessa i vintervit kappa och matchande mössa.

Kommentarer

Kommentera

Den avlånga vestibulen bjuder på en atmosfär av ett gotiskt kapell.

Kika in i en äkta norsk slottsjuvel

Oscarshall byggdes för att bli Oscar I:s och drottning Josefinas sommarviste, en plats för glädje och sorglös njutning, men slottet övergavs och fick förfalla. 2009 återinvigdes slottet, nyrenoverat av Kung Harald och Drottning Sonja. Oscarshall är ett riktigt sagoslott och en av Norges viktigaste profana nygotiska byggnader. Det sägs att det var kung Oscar I:s […]

Spektakulär entré. När Katarina den stora bjöd till fest i Vinterpalatset anlände gästerna via röda mattan i pampiga "Jordan Staircase":

Katarina den storas palats – dåtidens sociala mittpunkt

Då var det grandiost palats, nu är det gigantiskt museum. Vackra Vinterpalatset i Sankt Petersburg! Tsarinnan Katarina II är känd för att skickligt ha använt sig av extravagant mode och överdådig inredningsprakt som en del av sin politiska strategi. Hon knep tronen efter att ha avsatt sin egen make i en palatskupp och styrde sedan […]

Osborne House, Isle of Wight.

Drottning Victorias perfekta paradis

Drottning Victoria och Prins Albert tillbringade gärna somrarna med familjen på sitt älskade Osborne House, Isle of Wight som hon själv kallade "A perfect paradise".

Highgrove House var ett ganska enkelt engelskt lantställe innan prins Charles köpte det. Det mesta av trädgården har skapats under hans tid, såsom den häckomgärdade solursträdgården framför huset. 

Prins Charles odlar ekologiskt på Highgrove

När prins Charles köpte Highgrove House i södra England var det ett mediokert herresäte med en anspråkslös trädgård. Nu, 30 år senare, räknas trädgården som en av landets mest intressanta. Dessutom sköts den helt ekologiskt.

Katarina den stora (1729–1796) porträtterad i all sin statusprakt 1764 av Virgilius Erichsen.

Katarinas palats var dåtidens sociala mittpunkt

Välkommen hem till Kejsarinnan Katarina II en kunglig stilikon som bidrog till att skapa sin tids trender! De historiska drottningarnas hem är öppna för allmänheten så vi alla kan njuta av deras överflöd och skönhet.