Hipp hurra för prinsessan Leonore som fyller ett år idag!

Hipp hurra för prinsessan Leonore som fyller ett år idag!

Grattis prinsessan Leonore – ett år idag!

Av Petra Lindell Foto: Brigitte Grenfeldt/Kungahuset.se
Idag, den 20:e februari, firar vi söta lilla prinsessan Leonore som fyller ett år! Hennes mamma, prinsessan Madeleine,  har gratulerat sin dotter med orden ”Leonore, our little sunshine turns 1 year old today!” på sin Facebooksida.

Nu har det blivit dags för det första födelsedagskalaset för prinsessan Leonore. Leonore, dotter till prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill, föddes på New York Presbyterian Weill Cornell Medical center i New York och bodde sen under nästa hela sitt första levnadsår i New York. Nu är familjen bosatt i Stockholm och redan i sommar blir den årsgamla prinsessan storasyster. I december förra året meddelade Madeleine och Chris O’Neill att de väntar sitt andra barn.

Söt lillsessa i vintervit kappa och matchande mössa.

Söt lillsessa i vintervit kappa och matchande mössa.

Kommentarer

Kommentera

Den avlånga vestibulen bjuder på en atmosfär av ett gotiskt kapell.

Kika in i en äkta norsk slottsjuvel

Oscarshall byggdes för att bli Oscar I:s och drottning Josefinas sommarviste, en plats för glädje och sorglös njutning, men slottet övergavs och fick förfalla. 2009 återinvigdes slottet, nyrenoverat av Kung Harald och Drottning Sonja. Oscarshall är ett riktigt sagoslott och en av Norges viktigaste profana nygotiska byggnader. Det sägs att det var kung Oscar I:s […]

Spektakulär entré. När Katarina den stora bjöd till fest i Vinterpalatset anlände gästerna via röda mattan i pampiga "Jordan Staircase":

Katarina den storas palats – dåtidens sociala mittpunkt

Då var det grandiost palats, nu är det gigantiskt museum. Vackra Vinterpalatset i Sankt Petersburg! Tsarinnan Katarina II är känd för att skickligt ha använt sig av extravagant mode och överdådig inredningsprakt som en del av sin politiska strategi. Hon knep tronen efter att ha avsatt sin egen make i en palatskupp och styrde sedan […]

Osborne House, Isle of Wight.

Drottning Victorias perfekta paradis

Drottning Victoria och Prins Albert tillbringade gärna somrarna med familjen på sitt älskade Osborne House, Isle of Wight som hon själv kallade "A perfect paradise".

Highgrove House var ett ganska enkelt engelskt lantställe innan prins Charles köpte det. Det mesta av trädgården har skapats under hans tid, såsom den häckomgärdade solursträdgården framför huset. 

Prins Charles odlar ekologiskt på Highgrove

När prins Charles köpte Highgrove House i södra England var det ett mediokert herresäte med en anspråkslös trädgård. Nu, 30 år senare, räknas trädgården som en av landets mest intressanta. Dessutom sköts den helt ekologiskt.

Katarina den stora (1729–1796) porträtterad i all sin statusprakt 1764 av Virgilius Erichsen.

Katarinas palats var dåtidens sociala mittpunkt

Välkommen hem till Kejsarinnan Katarina II en kunglig stilikon som bidrog till att skapa sin tids trender! De historiska drottningarnas hem är öppna för allmänheten så vi alla kan njuta av deras överflöd och skönhet.