Prinsen hälsades välkommen av museidirektör Anne-Birgitte Fonsmark som sedan visade utställningen samt resten av museet.

Prinsen hälsades välkommen av museidirektör Anne-Birgitte Fonsmark som sedan visade utställningen samt resten av museet.

Prins Carl Philip på Carl Larsson-utställning

Av Petra Lindell
Prins Carl Philip besökte utställningen ”Carl Larsson – det gode liv” på Ordrupgaard museum i Köpenhamn, Danmark. En utställning om en av Nordens största konstnärer genom tiderna.

Carl Larsson var känd för att älska sitt idylliska liv på gården i Sverige. Han har gjort mästerliga akvareller där skönhet och vardag går hand i hand.  Utställningen ”Carl Larsson – det goda livet” berättar historien om konstnären som öppnade sitt hem via konsten. Familjens Larssons inredningsstil blev också riktmärke för den stil vi idag känner igen som skandinavisk design. Vår konstnärlige prins välkomnades av museidirektör Anna-Birgitte Fonsmark som visade utställningen och resten av museet. Carl Philip verkade både intresserad och gilla vad han såg. Kanske fick han lite inspiration också.

 

Kommentarer

Kommentera

Den avlånga vestibulen bjuder på en atmosfär av ett gotiskt kapell.

Kika in i en äkta norsk slottsjuvel

Oscarshall byggdes för att bli Oscar I:s och drottning Josefinas sommarviste, en plats för glädje och sorglös njutning, men slottet övergavs och fick förfalla. 2009 återinvigdes slottet, nyrenoverat av Kung Harald och Drottning Sonja. Oscarshall är ett riktigt sagoslott och en av Norges viktigaste profana nygotiska byggnader. Det sägs att det var kung Oscar I:s […]

Spektakulär entré. När Katarina den stora bjöd till fest i Vinterpalatset anlände gästerna via röda mattan i pampiga "Jordan Staircase":

Katarina den storas palats – dåtidens sociala mittpunkt

Då var det grandiost palats, nu är det gigantiskt museum. Vackra Vinterpalatset i Sankt Petersburg! Tsarinnan Katarina II är känd för att skickligt ha använt sig av extravagant mode och överdådig inredningsprakt som en del av sin politiska strategi. Hon knep tronen efter att ha avsatt sin egen make i en palatskupp och styrde sedan […]

Osborne House, Isle of Wight.

Drottning Victorias perfekta paradis

Drottning Victoria och Prins Albert tillbringade gärna somrarna med familjen på sitt älskade Osborne House, Isle of Wight som hon själv kallade "A perfect paradise".

Highgrove House var ett ganska enkelt engelskt lantställe innan prins Charles köpte det. Det mesta av trädgården har skapats under hans tid, såsom den häckomgärdade solursträdgården framför huset. 

Prins Charles odlar ekologiskt på Highgrove

När prins Charles köpte Highgrove House i södra England var det ett mediokert herresäte med en anspråkslös trädgård. Nu, 30 år senare, räknas trädgården som en av landets mest intressanta. Dessutom sköts den helt ekologiskt.

Katarina den stora (1729–1796) porträtterad i all sin statusprakt 1764 av Virgilius Erichsen.

Katarinas palats var dåtidens sociala mittpunkt

Välkommen hem till Kejsarinnan Katarina II en kunglig stilikon som bidrog till att skapa sin tids trender! De historiska drottningarnas hem är öppna för allmänheten så vi alla kan njuta av deras överflöd och skönhet.