Sofia Hellqvist, prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria på Nobelfesten 2014.

Sofia Hellqvist, prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria såg till att årets Nobelfest blev den glittrigaste någonsin.

Nobelfesten: Prinsessorna valde svensk design

AV: PETRA LINDELL FOTO: IBL
Årets Nobelfest var den glittrigaste någonsin. Extra roligt var att kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsens fästmö hade valt svenska modedesigners till sina klänningar.

Äntligen kom glittret och glamouren tillbaka till Nobelfesten då kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och även prinsens fästmö medverkade i år. Alla tre hade valt att bära klänningar från svenska designerns till festernas fest.

Victoria i Pär Engsheden

Kronprinsessans bar en rosenröd klänning i siden med draperat liv och voluminös kjol uppsydd av Pär Engsheden som även designade Victorias bröllopsklänning. Till detta bär Kronprinsessan stråldiademet, briljanthalsband med briljantkors, rubinbrosch samt briljantarmband. Kronprinsessan bär också Serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan, samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter.

Madeleine i Fadi el Khoury

Prinsessan Madeleine gjorde comeback i en vacker klänning byggd på lager av silkesorganza och italiensk tyll i toner av greige rosé, designad av Fadi el Khoury. Broderi för hand av glaspärlor, handfärgade i nyanser av taupe och bourgogne. Till detta bär Prinsessan Madeleine ett privat diadem och örhängen och brosch från Ametistgarnityret. Prinsessan Madeleine bär också Serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan, samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter. Christopher O’Neill bär Nordstjärneordens kors i blågult band.

Sofia i Ida Sjöstedt

Prins Carl Philips fästmö Sofia Hellqvist gjorde Nobel-debut i en klänning av Ida Sjöstedt,  i sidenduchesse och tyll med detaljarbete i handklippt och handbroderad paljettspets i nyanser av fuchsia och aubergine, till detta bärs privata smycken.

 

Kommentarer

Kommentera

Den avlånga vestibulen bjuder på en atmosfär av ett gotiskt kapell.

Kika in i en äkta norsk slottsjuvel

Oscarshall byggdes för att bli Oscar I:s och drottning Josefinas sommarviste, en plats för glädje och sorglös njutning, men slottet övergavs och fick förfalla. 2009 återinvigdes slottet, nyrenoverat av Kung Harald och Drottning Sonja. Oscarshall är ett riktigt sagoslott och en av Norges viktigaste profana nygotiska byggnader. Det sägs att det var kung Oscar I:s […]

Spektakulär entré. När Katarina den stora bjöd till fest i Vinterpalatset anlände gästerna via röda mattan i pampiga "Jordan Staircase":

Katarina den storas palats – dåtidens sociala mittpunkt

Då var det grandiost palats, nu är det gigantiskt museum. Vackra Vinterpalatset i Sankt Petersburg! Tsarinnan Katarina II är känd för att skickligt ha använt sig av extravagant mode och överdådig inredningsprakt som en del av sin politiska strategi. Hon knep tronen efter att ha avsatt sin egen make i en palatskupp och styrde sedan […]

Osborne House, Isle of Wight.

Drottning Victorias perfekta paradis

Drottning Victoria och Prins Albert tillbringade gärna somrarna med familjen på sitt älskade Osborne House, Isle of Wight som hon själv kallade "A perfect paradise".

Highgrove House var ett ganska enkelt engelskt lantställe innan prins Charles köpte det. Det mesta av trädgården har skapats under hans tid, såsom den häckomgärdade solursträdgården framför huset. 

Prins Charles odlar ekologiskt på Highgrove

När prins Charles köpte Highgrove House i södra England var det ett mediokert herresäte med en anspråkslös trädgård. Nu, 30 år senare, räknas trädgården som en av landets mest intressanta. Dessutom sköts den helt ekologiskt.

Katarina den stora (1729–1796) porträtterad i all sin statusprakt 1764 av Virgilius Erichsen.

Katarinas palats var dåtidens sociala mittpunkt

Välkommen hem till Kejsarinnan Katarina II en kunglig stilikon som bidrog till att skapa sin tids trender! De historiska drottningarnas hem är öppna för allmänheten så vi alla kan njuta av deras överflöd och skönhet.