Sofia Hellqvist.

Sofia Hellqvist.

Sådan är vår blivande prinsessa

Av Estelle Ejdeholm Foto: Erik Gerdemark, Kungahuset.se
Den 13 juni 2015 får Sofia Hellqvist sin prins och blir prinsessa av Sverige. Men vem är hon och hur fann hon och prinsen varandra ? Här har vi samlat några uttalanden av och om Sofia.

”Hon har fötterna på jorden, hon är klok, intelligent, driven. Hon är finast på jorden i mina ögon. Jag är lyckligast i världen.”
Prins Carl Philip i Hellenius Hörna.

”Vi kollade lite blygt på varandra, och visst sa det klick, men att det skulle sluta på det här viset kunde jag aldrig tro. Alla som känner Carl Philip märker på en gång att han är en otroligt ödmjuk, varm och snäll person. Det ser man i dina ögon direkt och vem kan motstå det. Ju mer jag lärde känna dig, desto mer växte det.”
Sofia till Expressen.

”Jag är här av den vackraste anledningen i världen, och det är kärleken. Så länge den är stark så är jag stark.”
Sofia till Dalarnas Tidningar om det framtida livet som prinsessa.

”Först ser vi självklart fram emot bröllopet. Barn ska vi naturligtvis ha i framtiden, men vi tar verkligen ett steg i taget.”
Sofia till Dalarnas Tidningar.

”Som ni förstår så har jag fått den stora äran att förlova mig med den här fantastiska unga tjejen.”
Prins Carl Philip på presskonferensen i samband med förlovningen.

Sofia Hellqvist och Carl Philip.

Sofia Hellqvist och Carl Philip.

Sofia Hellqvist är också mycket engagerad i Project Playground som hon grundat tillsammans med Frida Vesterberg. Organisationen hjälper utsatta barn i Kapstaden/Sydafrika med en trygg plattform så de kan utvecklas genom olika program och aktiviteter som exempelvis dans, fotboll och läxläsning. Om detta säger Sofia i samband med dokumentären ”Project Playground: En galen dröm” för TV3:

”Project Playground är den största delen av mitt liv, även så klart min relation. Men allt det som skrivs och spekuleras kring är en kontext som jag har svårt att identifiera mig med. Project Playground är min familj, mina barn, det fyller hela mitt liv, det stoltaste jag har i hela livet.”

”Det är fantastiskt att se hur de här barnen utvecklas mellan varje gång jag är nere och jobbar i Sydafrika. Jag är glad över att vi så konkret kan ge barn bättre möjligheter i livet genom en meningsfull och trygg fritid.”

Sofia Hellqvist.

Sofia Hellqvist.

Kommentarer

Kommentera

Den avlånga vestibulen bjuder på en atmosfär av ett gotiskt kapell.

Kika in i en äkta norsk slottsjuvel

Oscarshall byggdes för att bli Oscar I:s och drottning Josefinas sommarviste, en plats för glädje och sorglös njutning, men slottet övergavs och fick förfalla. 2009 återinvigdes slottet, nyrenoverat av Kung Harald och Drottning Sonja. Oscarshall är ett riktigt sagoslott och en av Norges viktigaste profana nygotiska byggnader. Det sägs att det var kung Oscar I:s […]

Spektakulär entré. När Katarina den stora bjöd till fest i Vinterpalatset anlände gästerna via röda mattan i pampiga "Jordan Staircase":

Katarina den storas palats – dåtidens sociala mittpunkt

Då var det grandiost palats, nu är det gigantiskt museum. Vackra Vinterpalatset i Sankt Petersburg! Tsarinnan Katarina II är känd för att skickligt ha använt sig av extravagant mode och överdådig inredningsprakt som en del av sin politiska strategi. Hon knep tronen efter att ha avsatt sin egen make i en palatskupp och styrde sedan […]

Osborne House, Isle of Wight.

Drottning Victorias perfekta paradis

Drottning Victoria och Prins Albert tillbringade gärna somrarna med familjen på sitt älskade Osborne House, Isle of Wight som hon själv kallade "A perfect paradise".

Highgrove House var ett ganska enkelt engelskt lantställe innan prins Charles köpte det. Det mesta av trädgården har skapats under hans tid, såsom den häckomgärdade solursträdgården framför huset. 

Prins Charles odlar ekologiskt på Highgrove

När prins Charles köpte Highgrove House i södra England var det ett mediokert herresäte med en anspråkslös trädgård. Nu, 30 år senare, räknas trädgården som en av landets mest intressanta. Dessutom sköts den helt ekologiskt.

Katarina den stora (1729–1796) porträtterad i all sin statusprakt 1764 av Virgilius Erichsen.

Katarinas palats var dåtidens sociala mittpunkt

Välkommen hem till Kejsarinnan Katarina II en kunglig stilikon som bidrog till att skapa sin tids trender! De historiska drottningarnas hem är öppna för allmänheten så vi alla kan njuta av deras överflöd och skönhet.