Våroffer har premiär på Kungliga Operan den 20 februari 2015.

Våroffer har premiär på Kungliga Operan den 20 februari 2015.

Ny balett på Operan!

Av Petra Lindell

 

Tina upp efter vintern med Kungliga Baletten! Dansvåren – Spring ´15 har kommit till Operahuset! En helt ny tolkning av Stravinskijs klassiska verk Våroffer samt ett nytt, spännande verk till musik av Brahms. Urpremiär den 20 februari på Kungliga Operan.

En helt ny tolkning av Stravinskijs klassiker Våroffer och ett nytt verk till musik av Brahms. Den internationellt efterfrågade Johan Inger och det israeliska stjärnskottet Roy Assaf skapar varsitt nytt verk för Kungliga Baletten. Inget annat verk har haft så stort inflytande på den moderna dansen som Våroffer till Igor Stravinskijs suggestiva musik. En stor händelse är därför en nytolkning av den svenske, internationellt verksamme koreografen Johan Inger.

Kungliga Baletten dansar till hovkapellet under ledning av chefsdirigenten Lawrence Renes som därmed gör efterlängtad debut som balettdirigent på Operan. Både Renes och Hovkapellet har av en enig press hyllats för just nu aktuella Written on Skin (bl.a. i engelska Financial Times).

Internationellt verksam är också den israeliske koreografen Roy Assaf som skapar Ballader på dansgolvet direkt för Mariko Kida och Hokuto Kodama. Mariko gjorde senast Julia i Mats Eks Julia & Romeo, en prestation som hon blivit internationellt prisad för med bl.a. Benois de la Dance (dansens motsvarighet till filmens Oscar). Även här framförs musiken live – denna gång av pianisten Roland Pöntinen till musik av Johannes Brahms.

För mer info och biljetter kontakta : www.operan.se

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.