Anna Spendrup trivs på landet och familjegården Nådhammar. Exklusivt för Gods & Gårdar har Anna komponerat en meny med gårdens egna råvaror i fokus.

Anna Spendrup trivs på landet och familjegården Nådhammar. Exklusivt för Gods & Gårdar har Anna komponerat en förrätt med gårdens egna råvaror i fokus. Varsågod – här är Annas fina fiskrecept.

Lättrökt abborre med varmvispad äggula på crustini

6 personer

2 abborrfiléer utan skinn
1 tsk salt
1/2 tsk socker
rökspån
6 äggulor
2 msk grädde
1 msk crème fraîche
1 baguette
olivolja
dill till garnering

Gör så här:
1. Putsa bort eventuella ben från fisken, salta och sockra filéerna. Låt grava ca 1 timme.
2. Rök filéerna i en ABU-rök med rökspånen i 1 minut och lägg dem sedan på en plåt. Baka till 46 grader i ugnen på 90 grader. Bryt dem till fina lameller.
3. Vispa äggulor, grädde och crème fraîche i en bunke över kokande vatten. Blandningen ska bli tjock men inte grynig. Smaka av med salt.
4. Skiva baguetten tunt och lägg skivorna på en plåt. Ringla över olivolja och torka dem i ugn på 140 grader tills de är torra.

FLER RECEPT! LAMMRACKS À LA NÅDHAMMAR

NUVARANDE Anna Spendrups förrätt
NÄSTA Från barock till empire på Strömsholms slott