Bilder från Antikmässan

Av Redaktionen
Här är redaktionens bilder från Antikmässan 2014. Inspireras och njut!

Antikmässan i Älvsjö pågår för fullt.

Till Årets dyrgrip utsågs en vikskärm av Piero Fornasetti som fanns hos Modernity. Skärmen, som är i fyra delar, kan vikas som en garderob. På skärmen har Fornasetti målat en så kallad tromp l’oeil, föreställande ett tänkt innehåll i en garderob, med bland annat färgrika jackor, slipsar och stövlar. Baksidan av skärmen är en målad imitation av rotting. Skärmen, som är från 1950-talet, kostar 150 000 kronor.

Motiveringen till valet av Årets monter löd så här: ”Med modernismens mest brutala material på väggarna – betongen, om än målad – har Modernity gett vit keramik, fanerade möbler, Fornasetti och mattkonst en kongenial fond. Det är scenografiskt och teatraliskt på hög nivå. Med sneda, öppnande väggar välkomnas besökarna till en skickligt ljussatt och ombonad rumslighet.”

Nytt på mässan är möjligheten att boka en Personal Shopper. Experterna som hjälper hugade antikspekulanter är Joakim Bengtsson, Anette Granlund och Lars-Yngve Johansson.

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Möbler
Tiramisu och pannacotta

Bjud på tiramisù och pannacotta

Bjud på två olika efterrätter som gästerna kan välja mellan. Lika goda båda två! TIRAMISù 6 personer 2 stora ägg, separerade gulor och vitor 75 gram florsocker 1 tsk vaniljsocker 250 g mascarponeost 10 savoiardikex (italienska fingerkex) 1 dl starkt kallt espressokaffe ½ dl marsalavin Kakao att pudra över strax före servering. Gör så här: […]

Philipponnat Grand Blanc är Annas dryckestips till förrätten.

Anna Spendrups förrätt

Anna Spendrup trivs på landet och familjegården Nådhammar. Exklusivt för Gods & Gårdar har Anna komponerat en meny med gårdens egna råvaror i fokus.

Somrig jordgubbstårta.

Kakfest på Claestorp

På Claestorps säteri värnar man om sina mattraditioner. Cecilia Lewenhaupt hämtar inspiration från gårdens kokbok med recept samlade sedan 1700-talet. Här bjuder hon på kakor och desserter.

SIMRISHAMN1

Simrishamns dolda skatt

Paret Nörgaard älskar antikviteter vilket syns i deras välkomponerade hem i Simrishamn. En annan passion är trädgård och på baksidan av huset framträder en undanskymd grönskande oas som är en del av stadens historia.

Lammracks från Nådhammar.

Lammracks med närodlade råvaror

Här är Anna Spendrups lammracks med råvaror från den egna gården, Nådhammar.